napisał(a) Janqes » 17.08.2005 14:13
pilachgt napisał(a):Witam
Planuję poraz pierwszy w życiu pojechać na wakacje do Chorwacji we wrześniu. Chcę pojechać 30km na wschód od Splitu, gdyż znalazłem tam pokoik dwuosobowy za ok. 6E od osoby.
Będę jechał z prędkością ok. 70 - 100km/h(oszczędność). Chcę wyjechać z Lublina w niedzielę rano by być na miejscu w poniedziałek rano. Wyjazd z tamtąd planuję po 2 tygodniach pobytu w niedzielę w nocy albo w poniedziałek rano. Mój plan to raz jechać przez Słowację i Węgry, a drugi raz przez Słowenię, Austrię i chyba Słowację. I tu pytania:
1. Którędy mam jechać by było jak najlepiej podróż przebiegała, a także jak najwięcej zobaczyć. Proszę także przy podawaniu tras o podanie opłat jakie mnie czekają na tych trasach.
2. Jakie drogi mnie czekają gdyż nie wiem czy jechać na felgach 17 calowych bez obawy że je pokrzywię czy zakładać 15 i na nich jechać.
3. Czemu większośc ludzi jeżdzi przez Austrię i Słowenię??
4. Co powinienem zabrać ze sobą na taką podróż??
5. Jaka zazwyczaj jest pogoda na początku września w okolicach Splitu??
6. Co trzeba zobaczyć będąc tam??
7. Jak się tam ceny mają do naszych??
Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dorzucę.
Proszę o w miarę wyczerpujące wypowiedzi gdyż w tym temacie jestem totalnie zielony.
Pozdrawiam
Daniel
Co do kolegi to kolega mnie rozbawił
Jeszcze nikt nigdy nie zszedł prz nermalnej jezdzie w P II HGT poniżej 6 litrów, a kolega tutaj mówi o 5 a nawet 4
DDDDDD
Nie wiem, ale dla mnie zabawne jest to, że mając auto o mocy 130 KM planuje jazdę w okolicach 80km/h. Nie lepiej zostać w polsce a nie męczyć się na siłę na południe?
Ja w zeszłym tygodniu wróciłem z hr też P II ale 1.2 16v. Zrobilem 4500km i spalnie miałem w okolicach 9 litrów. Na klimatyzacji, z pełnym obciązeniem i znacznymi prędkościami (1400 km autostrady w jedną stronę).
Ale nie o tym chcialem mówić.
Jak najbardziej polecam Chorwację, z tym, że jeśli jedzie się tam spiętym i liczy kżdy grosik, to te wakacje udane nie będą. Wielu rzeczy nie mozna przewidzieć.
BTW. Punto II na 17 wygląda zarąbiście
zapraszam na
www.fiatpunto.org , a zwłaszcza na forum.