Wiesz borewicz... to naprawdę trudno wyczuć co dla kogo jest "dobre" jeden będzie wolał jechać krętą drogą bo coś się dzieje i nie zaśnie za kierownicą, a inny będzie wolał lecieć autostradą mimo, że zapłaci za nią bo jest szybciej. Ja przećwiczyłem takie trasy:
1. Granica w Cieszynie, Olomouc, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Lubliana, Rijeka w jedną stronę. Potem dalej Jadranką prawie do samego Sibenika.
2. Powrót: wyjazd z Karlobagu na 50-tkę (Chorwacja) Plitvicka Jezera, Zagrzeb, Nagykanizsa, Keszthely, Veszprem, Gyor, Komarno, Banska Bystryca, Liptovsky Mikulasz, Poprad, Łysa Polana, Zakopane, Kraków, Kielce.
3. Kielce, Kraków, Bielsko B. Zwardoń, Cadca, Zilina, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac, Plitvicka Jezera. Później dalej na południe częściowo autostradą a częściowo 1-ką do Splitu i Jadranką do Dubrownika.
4. Spod Dubrownika, Split, Karlovac, Zagrzeb, Maribor, Graz, Wiedeń, Bratysława, Cadca, Jablunkov , Cieszyn, Bielsko B. Siewierz, Kielce.
I nadal nie wiem, którędy pojadę Poprostu wsiadam w samochód i jadę a czy przejadę przez Olomouc czy przez Żilinę wsio rawno. Nawet nie wiem, która trasa jest dłuższa
Pozdrav