Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

planowanie trasy :)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 10.05.2007 14:58

Wiesz borewicz... to naprawdę trudno wyczuć co dla kogo jest "dobre" jeden będzie wolał jechać krętą drogą bo coś się dzieje i nie zaśnie za kierownicą, a inny będzie wolał lecieć autostradą mimo, że zapłaci za nią bo jest szybciej. Ja przećwiczyłem takie trasy:

1. Granica w Cieszynie, Olomouc, Brno, Wiedeń, Graz, Maribor, Lubliana, Rijeka w jedną stronę. Potem dalej Jadranką prawie do samego Sibenika.

2. Powrót: wyjazd z Karlobagu na 50-tkę (Chorwacja) Plitvicka Jezera, Zagrzeb, Nagykanizsa, Keszthely, Veszprem, Gyor, Komarno, Banska Bystryca, Liptovsky Mikulasz, Poprad, Łysa Polana, Zakopane, Kraków, Kielce.

3. Kielce, Kraków, Bielsko B. Zwardoń, Cadca, Zilina, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Zagrzeb, Karlovac, Plitvicka Jezera. Później dalej na południe częściowo autostradą a częściowo 1-ką do Splitu i Jadranką do Dubrownika.

4. Spod Dubrownika, Split, Karlovac, Zagrzeb, Maribor, Graz, Wiedeń, Bratysława, Cadca, Jablunkov :devil: , Cieszyn, Bielsko B. Siewierz, Kielce.

I nadal nie wiem, którędy pojadę :lool: Poprostu wsiadam w samochód i jadę :lool: a czy przejadę przez Olomouc czy przez Żilinę :?: wsio rawno. Nawet nie wiem, która trasa jest dłuższa :lool: :oops:

Pozdrav :papa:
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 10.05.2007 16:31

Dzięki Leszku za zainteresowanie i dlatego też dodałem, że to rzecz gustu. Pewnie też znaczący wpływ będą miały argumenty, które wykluczają lub zachęcają do przejechania trasy. Dodam, że nie jest zwolennikiem wariowania na drodze i jak najszybszego ( za wszelką cenę ) dojechania na miejsce. Za dużo widziałem tragedii na drogach, żeby miało się to opłacić. Plusem pewnie będzie dobre oznakowanie drogi ( co bym się z rodzinką nie zagubił ) i jak najmniej korków. Bo o dobrym stanie dróg to pewnie nie wypada wspominać he he he. Jestem zdania, że wypoczynek zaczyna się już po trzaśnięciu drzwiami samochodu.
Marcysia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcysia » 11.05.2007 06:53

Borewicz, zgadzam się z tym stwierdzeniem, że wypoczynek zaczyna się po zatrzasnięciu drzwi, ale - jedno malutkie ale - dla mnie zaczyna się jak opuszczę granice Polski. ZAwsze jak wracam do kraju, to się cięszę, że jestem tutejsza, bo inaczej nigdzie bym nie trafiła. Oznakowanie Polski jest okropne w porównaniu z reszta Europy. Wjeżczasz i nie wiesz gdzie jesteś. W drugą strone odwrotnie, czyli: wyjeżdzasz i wszsytko jasne. Jakąkolwiek wybrałbyś drogę - będzie dobra, bo zwiezie Cię na wakacje. Ja jadę z Rzeszowa - więc zdecydowalismy że przez Barwinek, Słowację, Węgry, Zagrzeb i do Trogiru prosta ścieżką....
Chyba nie mogę jeździc przez Austrię, bo dostaję ataków śmiechu na ich autostostardach, gdy widzę charakterystyczny znak "Sztop falsz". Znacie te dłonie?
Marcyś
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 11.05.2007 07:29

Marcysia napisał(a):ty też

Ma się rozumieć!
Daniello
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniello » 11.05.2007 09:44

adam11 napisał(a):hej :)
mam pytanie czy jest jakis program lub strona w internecie w ktorej mozna planowac mapke :) dokaldnie chodzi mi o to ze na mapce zaznaczas start i finish :) ... xD ;] tym viamichelin niestety nie umeim się obslugiwac :) z góry dziekuje :) pozdrawiam : - ]]]]
map24.interia.pl szybko i latwo narka
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone