napisał(a) Gonzales » 14.01.2018 13:38
Będę w Cro ostatni tydzień czerwca i pierwszy tydzień lipca. Miejsce pobytu to Orebić. Planuję wycieczkę do Bośni (prawidłowo to raczej do Hercegowiny
) Marzy mi się w jeden dzień odwiedzić Počitelj, Mostar,Blagaj, Medjugorie i wodospady Kravice.
Zdaję sobie sprawę że to bardzo ambitny plan i nie wiem czy realny. Do przejechania jest ok 350 km. Tak więc sama droga to minimum 7 godzin. Na pewno wyjazd będzie w czerwcu wcześnie rano (jak wcześnie?) tylko nie wiem który dzień tygodnia będzie najlepszy.
Oczywiście trzeba będzie też posilić w jakiejś "jadłodajni" oraz zrobić zakupy i zatankować auto żeby wykorzystać fakt niższych cen.
Raczej nie będę znowu szybko w tamtych rejonach (jeśli w ogóle) więc nie dziwcie się że chciałbym zobaczyć jak najwięcej. Z drugiej strony jeśli czegoś nie zobaczę to nie będzie dramatu. Priorytetem dla mnie jest Mostar, dla mojej żony Medjugoriea a dla obojga wodospady.
Czekam na wszelkie sugestie i podpowiedzi abym jak najlepiej zaplanował tę całodzienną wycieczkę oraz żebym nie biegał z wywieszonym jęzorem bo przecież na wakacjach nie o to chodzi
.