Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Planica, Planica snežna kraljica!

W Słowenii rośnie najstarsza winorośl na świecie, mająca ponad 400 lat. Jaskinia Postojna jest najczęściej odwiedzaną jaskinią w Europie. Jaskinia Vrtoglavica w Alpach Julijskich posiada najgłębszą studnię jaskiniową na świecie. Liczy 603 metry. Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi osoby prowadzącej samochód wynosi 0,5 promila. 135 osób na 1000 posiada broń palną. W Słowenii znajduje się druga największa na świecie skocznia narciarska – Letalnica bratov Gorišek.
Iwona1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona1973 » 29.03.2011 07:59

Świetna relacja i rewelacyjne zdjęcia.Sięgaj częściej po aparat :D Dzięki Twojej relacji mogłam jeszcze raz przenieść się do magicznej Planicy :D .
marcin10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin10 » 29.03.2011 08:03

Dzieki Mariusz za bardzo obszerną fotorelacją. Dzięki Tobie zobaczyliśmy Planicę i kawałek Słoweńskiej ziemi z innego "kąta" :D

Pozdrawiam 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2011 08:05

Wspominałem jeszcze o zdjęciach kolegi z innych niedostępnych mi miejsc.
Jego zdjęcia są na portalu miasta Wisła. Przesyłam więc link, bo w zasadzie wkleił bym te same.

http://www.wisla.pl/galeria/Planica_2011,833

http://www.wisla.pl/galeria/Planica_201 ... alysza,835

I jeszcze dwa zdjęcia w "ogniu krzyżowym", aby nie było wątpliwości, że:

I ja tam z gośćmi byłem, gruszkówkę i rakiję piłem,
A com widział i słyszał na tym forum umieściłem.
:wink: :D

Na trzecim planie ja.
Obrazek

... a tutaj autor zdjęć z portalu w moim obiektywie :wink: robi powyższe zdjęcie.
Obrazek
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 29.03.2011 08:42

Interseal napisał(a):
Przygoda fajna. Sportowo także i być może po latach jeszcze nabierze na wartości.
Natomiast co do krajoznawczych walorów... hmmm... widok z Kranjskiej Gory na Alpy Julijskie, czy z Bledu na Stol mam non stop przed oczami i liczę na więcej.

Dzięki Mariuszu za rewelacyjną relację i zdjęcia z Planicy. Dla mnie telewizyjna transmisja jest przeżyciem tak jakby "tu i teraz" a dzięki Tobie i Twoim zdjęciom Planica jest przeżyciem w czasie i niektóre ujęcia i widoki już pozostaną przed oczami na znacznie dłużej. :) :) :)

Pozdrawiam
Małgosia
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 29.03.2011 09:12

A ja dziękuję przede wszystkim za Bled i Alpy Julijskie. :D 8)

Interseal napisał(a):Przyznam, że wersja z rybą na głowie jest mi obca :lol:

Też do tej pory znałem tylko wersję z żabą. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.03.2011 10:10

Dziękuję Mariuszu za relację.

PS Trzeba przyznać, że trafił się nam super reporter z cro.pl w Planicy :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2011 11:25

Witam.

Januszu, Wojtku, Małgosiu cieszę się, że Wam się podobało i to ja dziękuję.
Chce się czytać i oglądać relacje innych, to trzeba samemu też coś od siebie zostawić do poczytania.

P.S. Właśnie wróciłem z Trzyńca. Po drodze kupiłem 10 kg cukru :mrgreen: wychodzi po 3,40 zł/kg... bo mam wrażenie, że o niczym innym się od kilku dni nie mówi...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.03.2011 12:17

Mariusz, wielkie dzięki za świetną relację!

Ostatnie odcinki najlepsze! Wiadomo - nasi na podium, piękne zdjęcia Alp. Cieszę się, że niedzielna pogoda wynagrodziła Wam poprzednie pochmurne klimaty. Zdjęcia piękne! :)

Dziewczyna z rybą na głowie wymiata! :lol:

Pozdrawiam serdecznie.
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 29.03.2011 12:37

I ja się dołączam do tych wszystkich "achów" i "ochów".

pozdrowienia z Poznania :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 29.03.2011 13:21

Miło było dzięki Twojej relacji powspominać chwile spędzone w SLO kilka lkat temu. :D
Trochę inna sceneria ( zimowa), ale klimat ten sam. :hearts:
Dzięki za piękne zdjęcia
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2011 16:24

Hej!
Dziewczyny i chłopaki (żeby nie wymieniać każdego z osobna)... :) Dzięki wielkie!!!

Pozdrawiam.
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 29.03.2011 16:51

I ja dziękuję. Suuuuuuuper się czytało, oglądało i wspominało. :D :D :D
Ach, och i ech. 8)

Pozdrawiam
Jola
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2011 16:54

Interseal napisał(a):Hej!
Dziewczyny i chłopaki (żeby nie wymieniać każdego z osobna)... :) Dzięki wielkie!!!

Pozdrawiam.

Ja też dziękuję za opowieści nie tylko sportowej treści :lol: ...cosik mi się widzi Góralu, że masz już w głowie kilka letnich tras na A.Julijskie co :?: :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2011 17:55

slapol napisał(a): ...cosik mi się widzi Góralu, że masz już w głowie kilka letnich tras na A.Julijskie co :?: :wink: :lol:

Witaj! W głowie to może i mam, ale żeby mieć w nogach będę musiał jeszcze spooooro poczekać. :)

Pozdrawiam.
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 30.03.2011 22:15

Ale masz fajną pamiątkę! :D

Zdjęcia kapitalne - zarówno te sportowe jak i ten Blejski Grad (bardzo mi się te nocne podobały! :D )

Dziękuję i ja za relację. :)

:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Słowenia - Slovenija

Planica, Planica snežna kraljica! - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies