Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Planica, Planica snežna kraljica!

W Słowenii rośnie najstarsza winorośl na świecie, mająca ponad 400 lat. Jaskinia Postojna jest najczęściej odwiedzaną jaskinią w Europie. Jaskinia Vrtoglavica w Alpach Julijskich posiada najgłębszą studnię jaskiniową na świecie. Liczy 603 metry. Dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi osoby prowadzącej samochód wynosi 0,5 promila. 135 osób na 1000 posiada broń palną. W Słowenii znajduje się druga największa na świecie skocznia narciarska – Letalnica bratov Gorišek.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 13:30

maslinka napisał(a):Mariusz, zajawka fantastyczna! Aż się nie mogę doczekać ciągu dalszego.

Zajawka jak jaskółka... :wink:

maslinka napisał(a):Bardzo ładne zdjęcia. Kupiliście może (planowany) nowy aparat? :D

Aparat kupiliśmy, jednak te zdjęcia są robione moją lustrzanką. Podpiąłem do niej dość dużych rozmiarów obiektyw 70-300mm i czasem ochrona myślała, że jestem "press"... niestety na płytę skoczni nie udało mi się przedrzeć. :wink:

Interseal napisał(a):Fakt, widzieliśmy więcej, bo widzieliśmy Ciebie wśród kibiców :wink:

Ja widziałem siebie kilkakrotnie na telebimie, jednak nigdy nie wiadomo czy przekaz idzie akurat do satelity.
Macie sokoli wzrok, rodzina mnie nie widziała. :wink:

Interseal napisał(a):Ale ja bardzo chętnie pooglądam raz jeszcze naszych Górali na podium :D

Nie ma sprawy. Z tą góralskością, to jeszcze rozwinę temat. Napiszę tylko: Niech się wstydzi Wisła i jej władza! I nie chodzi tylko o to, że Adam w stroju zakopiańskim na skoczni paradował.

Interseal napisał(a):Pozdrawiam wiosennie :)
P.S. Dzięki za sms-a z "pola walki". Dzięki temu jeszcze bardziej poczuliśmy tę nerwową atmosferę, wczuwając się w Twoje emocje :D

Troszkę inaczej podchodzę do kibicowania i przeżywania tej akurat dyscypliny sportu. W zasadzie od początku się denerwowałem, że nie zobaczę chyba drugiej serii, a w końcu skoki przyjechałem tu ogladać. :evil:
Jednak po skoku Koflera, a nastepnie Ammana i Morgensterna, kiedy pogratulowaliśmy szczęsliwemu ojcu Adama i jego znajomym, jakgdyby już nic miało się nie wydarzyć tego dnia, tego sezonu i już wogóle ... pomyslałem sobie "litości... niech już będzie KONIEC...."
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 21.03.2011 13:41

Interseal napisał(a):Aparat kupiliśmy

Ciekawe jaki ..... :wink:
Bo 3 zajawkowe starolustrzankowe :wink: fotki mi się osobiście bardzo podobają :roll:

Interseal napisał(a):Adam w stroju zakopiańskim na skoczni paradował.

Też zwróciłem na to uwagę, i trochę dziwne mi się to wydało, że podhalańskie stroje i do Wisły pasują :roll:
No ale ja to całkiem z nizin, więc pomyślałem że się nie znam......
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 21.03.2011 13:42

Interseal, ja również zostawiam tutaj swój ślad i z niecierpliwością czeka na odsłonę wieczorną :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 13:45

Fatamorgana napisał(a):No nieeee... Mariusz, jak mogłeś nie dać znać, że tam będziesz?!
8O 8O 8O :? :roll: .

Myślałęm, że kurde wiesz! :) Gdzieś się zaplątałeś, gdyż kilka osób wiedziało z forum.

Fatamorgana napisał(a):Takie widowisko, taki niesamowity scenariusz sportowy, to pożegnanie wielkiego Mistrza i jeszcze te ośnieżone granie Alp Julijskich!
To się pamięta całe życie....

Szczgólnie te szczyty i wiatr zrywający śnieg z grani... dziesięć razy więcej mam zdjęć gór niż skoczków... :) . To moje pierwsze spojrzenia na Alpy.

Fatamorgana napisał(a):Na zajawce masz grań Julijców za Kranjską Gorą do przełęczy Vrsić zdaje się... czy cykane w samej dolinie z Planicą?
Pozdr.

Z parkingu przed Hotelem Kompas w Kranjskiej Gorze. Piękny widok, szkoda że dopiero widoczny w niedzielę.. i szkoda, że moja chęć wyjazdu na Vrsić umarła u innych śmiercią naturalną.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 13:52

kulka53 napisał(a):Ciekawe jaki ..... :wink:
Bo 3 zajawkowe starolustrzankowe :wink: fotki mi się osobiście bardzo podobają :roll:.

Canon.... no własnie... zapomniałem, taki mały kieszonkowiec/torebkowiec... coś jak ma Agnieszka vel Maslinka, tylko z zoomem 18x.

Wiesz... ja to lustro wyciagam cztery razy do roku i zawsze mam z tego sporo radości... tylko obiektywy mam... jak to mówi Rysio - w których "ciemno jak w d..." :)

kulka53 napisał(a):Też zwróciłem na to uwagę, i trochę dziwne mi się to wydało, że podhalańskie stroje i do Wisły pasują :roll:
No ale ja to całkiem z nizin, więc pomyślałem że się nie znam......

No... to jak już Ty na to zwróciłeś uwagę... wiesz osobiście nie mam nic do wysokopiennych górali i ich odzienia, jednak róznica jest spora.... a dla mnie to tak jakby w stroju kurpiowskim paradował (do Kurpiów także nic nie mam).
Pozatym nie pokazaliśmy żadnej różnorodności naszego polskiego folkloru, tylko cepelię.
Ostatnio edytowano 21.03.2011 14:20 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 14:04

Dromader napisał(a):Interseal, ja również zostawiam tutaj swój ślad i z niecierpliwością czeka na odsłonę wieczorną :wink:

Witam.
Mam nadzieję, że się spodoba, gdyż czwartek, czyli przyjazd i kwalifikacje odbyły się w deszczu i szarzyźnie.

P.S. Pisanie postów z cytowaniem kilku osób jednocześnie wykracza poza moje umiejętności uzywania klawiszy "ctrl+c" i "ctrl+v" oraz granice cierpliwości. Odpowiadam więc na każdy sobno. Zgóry dzięki za wyrozumiałość. :wink:
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 21.03.2011 14:26

dawaj te fotki bo sie doczekac nie mogę !
najlepiej daj na jakimś zewnętrznym linku -będzie szybciej :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 14:37

magdapaszek napisał(a):dawaj te fotki bo sie doczekac nie mogę !

Dzień Dobry - to po pierwsze. :)
Cierpliwości - to po drugie.
Po trzecie - nie wiem co to znaczy "na zewnętrznym linku", jeżeli masz na myśli jakiś serwer do magazynowania zdjęć, to odpada. Nie znam się, nie bawię się. Co uznam za słuszne wkleję tutaj. :wink:... już wieczorem. Późnym...

Do poogladania.
Interseal.
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 21.03.2011 14:51

Interseal napisał(a):
magdapaszek napisał(a):dawaj te fotki bo sie doczekac nie mogę !

Dzień Dobry - to po pierwsze. :)
Cierpliwości - to po drugie.
Po trzecie - nie wiem co to znaczy "na zewnętrznym linku", jeżeli masz na myśli jakiś serwer do magazynowania zdjęć, to odpada. Nie znam się, nie bawię się. Co uznam za słuszne wkleję tutaj. :wink:... już wieczorem. Późnym...

Do poogladania.
Interseal.
jeśli masz dostępny jakiś serwer to możesz przede wszystkim wrzucić zdjęcia wielkości przez ciebie ograniczonej. najwygodniej w postaci galerii flaszkowej :wink: Mnie często się nie wyświetlają wszystkie zdjęcia jak ktoś tutaj zapoda i nie tylko tutaj :cry:
Czemu..?? nie wiem też się nie znam :cry:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.03.2011 14:55

Interseal napisał(a):Nie ma sprawy. Z tą góralskością, to jeszcze rozwinę temat. Napiszę tylko: Niech się wstydzi Wisła i jej władza! I nie chodzi tylko o to, że Adam w stroju zakopiańskim na skoczni paradował.

Oj, tak. Wydało mi się to co najmniej dziwne... :roll:

Interseal napisał(a):Canon.... no własnie... zapomniałem, taki mały kieszonkowiec/torebkowiec... coś jak ma Agnieszka vel Maslinka, tylko z zoomem 18x.

A jaki kolor? Czyżby pomarańczowy? :D

A tak w ogóle to szacun - wróciłeś w nocy, wrzuciłeś zajawkę i jeszcze cały czas komentujesz nasze wpisy :D Może jeszcze powiesz, że w pracy jesteś? :wink: :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 21.03.2011 15:01

Skoki z Alpami Julijskimi w tle 8), jeszcze w kontekście ostatnich zawodów Mistrza... Wypad z pewnością na zawsze zostanie w pamięci. A my chociaż dzięki Tobie oglądniemy to sobie "pozatelewizyjnym" okiem :D .
Tegoroczny deszczowy Harrachov też na długo zapamiętam :) , chociaż do uroków Alp mu daleko...

Czekam na spełnienie foto-obietnic, do późniego wieczoru coraz bliżej :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 15:07

maslinka napisał(a):A jaki kolor? Czyżby pomarańczowy? :D

Znalazłem: Canon PowerShot SX210 IS. Kolor..... purpura! :)

maslinka napisał(a):A tak w ogóle to szacun - wróciłeś w nocy, wrzuciłeś zajawkę i jeszcze cały czas komentujesz nasze wpisy :D

Spodziewałem się, że jeżeli nie zacznę nic od razu mogę nie zacząć nigdy. Tak się składa, że siędzę przy komputerze cały dzień, więc komentuję.

maslinka napisał(a):Może jeszcze powiesz, że w pracy jesteś? :wink: :D

Tak... i za to już raczej "nie szacun".
Od jutra to się zmieni. Dzisiejszy dzień jest służbowo stracony. Jak to mówią młodzi: "Nie poszło mi" :)

Na szczęście po powrocie do domu czeka mnie jeszcze jedna miła rzecz związana z weekendem, mianowice rozdanie chłopakom pamiatek z zawodów. Starszy syn zażyczył sobie autografy - kilka dostanie :)

Pozdrawiam.

P.S. Ładny peljeski avatar :)
Ostatnio edytowano 21.03.2011 15:33 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 21.03.2011 15:31

Interseal -krajnie drogi ty sie nie denerwuj
czasami sie zdarze sie zapomne przywitać !!
dlatego propnuje ci zewnetrzy serwer bo jest szybciej i mniej roboty
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.03.2011 15:38

magdapaszek napisał(a):Interseal -krajnie drogi ty sie nie denerwuj
czasami sie zdarze sie zapomne przywitać !!
dlatego propnuje ci zewnetrzy serwer bo jest szybciej i mniej roboty

Ja się nie denerwuję, poprostu należę do ludzi mniej "nagłych" :wink:
Krajanko... hmmm.... no tak Cz-Dz należały kiedyś do Księstwa Cieszyńskiego, nie protestuję :wink:

Pozdrawiam.
magdapaszek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdapaszek » 21.03.2011 15:43

:D ja juz na granicy -Szyndzielnię widzę z okna :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Słowenia - Slovenija

Planica, Planica snežna kraljica! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone