Póki Krystian nie odpowie...wiolek_lp napisał(a):Krystian a ja zastanawiam się ile na odbiór Sycylii miał fakt, że byliście bez dzieci, całkowicie wolni ?
Czy myślisz, że z dziećmi też byłby taki zachwyt ? I dało by się skorzystać z tego co oferuje wyspa ?
Ja byłam z Maturzystą i mój uznał, że Sycylia to były jedne z lepszych jego wakacji. Różnorodne, ciekawe i mega smaczne. A obawiałam się, że będzie za mało plaży i będzie mu tego brakowało, zwłaszcza po intensywnym okresie przed maturą Byłam w błędzie, nie brakowało Duży wpływ na odbiór miała wycieczka na Etnę....
Kolega był z 3-latkiem na Sycylii i stwierdził, że z kierunków europejskich (to miłośnik wyjazdów na Wschód i do Azji) to jeden z ciekawszych kierunków na wypad - zwiedzali, ale też był i spokojny wypoczynek na plaży (młody się w morzu w marcu kąpał). Podobnie ocenił zeszłoroczny pobyt (już z dwójką dzieci, w tym 4-miesięcznym) na Krecie.
Szwagierka była ze znajomymi i ich nastolatkami (12, 17 lat) i byli znudzeni (4 dni w okolicy Katanii), znajomi raczej nie zwiedzają na wyjazdach (finanse nie są problemem)...
Chyba wszystko zależy od dzieci.... Mój i kolegi od małego zwiedzają w czasie wakacji, więc możemy z wyjazdów na wiele sposobów korzystać....
Dzięki za info. 4 lat mnie nie było i nie wiem na co się nastawić.wiolek_lp napisał(a):PS. Ceny jedzenia wydają mi się bardzo spoko, aperola w Cro nie widziałam za mniej niż 7 e, a zwykle 8-9, piwo najtańsze w konobie 4e, ale częściej 5, woda za 3 e to też norma, tak samo jak 0,2 l coli
Kulinarnie to jest świetny europejski kierunek. Nie ważne gdzie jedliśmy, z budki ulicznej, w knajpie, pizzerii czy z gorącej płyty sklepowej wszystko było rewelacyjne.wiolek_lp napisał(a):Mi Sycylia właśnie kulinarnie bardzo się marzy ( zresztą jak całe Włochy )
Mi dziś Makłowicz narobił straszną ochotę na coś włoskiego, zwłaszcza canollo, ale syn wyjeżdża na 2 miesiące, ja po oddaniu krwi jestem, więc padło na tradycyjną polską smażoną kuchnię, trzeba kalorie nadrobić....wiolek_lp napisał(a): akurat dzisiaj zachciało mi się involtini di melanzane “alla siciliana” a roboty z tym trochę jest
Krystian, a jak oceniasz Sycylię pod kątem oczekiwań, tego co z relacji czy jakiś blogów poznałeś? Spełniła postawione oczekiwania, przebiła je?