Kompletując plany na Sycylię szukam kulinariów na wyspie.
Od smakołyków w restauracjach poprzez fastfood, słodycze na winach kończywszy.
Jaki cudeńka wg. Was warto smakować ?
Aranchini, cannoli, czekolada z grudkami cukru, lody pistacjowe....
mysza73 napisał(a):Ale trzeba spróbowaćdangol napisał(a):A w Palermo lokalny fastfood pane con milza (buła ze śledzioną) , ale nie każdemu pasuje
kaeres napisał(a):Czy trasa z południa Polski do Pizy/Włochy wymaga jakiś specjalnych uwag ?
Warto przez Austrię jechać ? Podejrzewam, że trzeba gdzieś Alpy przeciąć. Czy to same doliny są czy wspinaczka ?
Czy jednak standardowo jak do Chorwacji czyli w Graz na Słowenię i odbić na Ljubjanę ?
Wydać 50 eur na kolejkę, aby pochodzić tam 1 h i nic więcej Nikt nie organizuje wycieczek na jednogodzinne spacerowanie po wulkanie, przynajmniej ja na takie nie trafiłam, zawsze to min. 3-4 h, co uważam za minimum. Wg mnie lepiej zrezygnować z jednego miasteczka, a poświęcić czas na Etnę i odkryć jej różnorodność....kaeres napisał(a):Czy ew. są jakieś warte zapłacenia "wycieczki", które pozwolą eksplorować Etnę na 1-2h ?