kaeres napisał(a):Nie robię relacji ze względu na mega kijowy silnik tutaj na forum z wklejaniem zdjęć
Fakt. Jest z tym słabo tutaj.
Ogarnę kilka zdjęć to wkleję tutaj...
Dzięki
kaeres napisał(a):Tutaj nie ma zatoczek znanych z Chorwacji czy skalnych półek, które uwielbiasz.
Szerokie, piaszczyste. Ma to swój urok. Ta przestrzeń z turkusową wodą na jakąś magiczną moc.
kaeres napisał(a):te kiero napisał(a):To ja z ciekawości zapytam o trasę dojazdu, na ile podzieliliście ten szmat drogi? Jak wyszło w praktyce?
Śląsk - Piza jakieś 13h nocnej jazdy. Pozwiedzaliśmy Pizę do późnego wieczora.
Rano po śniadaniu do Sieny z 1,5h, zwiedzanie i 17:30 trasa w dół. W Villa San Giovanni (czyli w porcie) byliśmy na prom o 4:00 więc trasa zajęła 10,5h. Ale na początku częściowo jechaliśmy nie po autostradzie płatnej bo pomyliłem się więc spokojnie z 1h był urwał.
No i w Mesynie opuszczaliśmy prom 4:30 i na miejscu w Scicli byliśmy o 7:00 rano.
(...)
empire13 napisał(a):Plaże ładne. Czy miłośnicy snoorkowania i obserwowania życia pod wodą znajdą na sycylijskich plażach coś dla siebie czy w tym aspekcie Cro jest niedoścignione?
empire13 napisał(a):Czy miłośnicy snoorkowania i obserwowania życia pod wodą znajdą na sycylijskich plażach coś dla siebie
Nie ma co się nastawiać na snurkowanie (uwielbiam snurkowanie, maskę mam zawsze w walizce). Jakieś pojedyncze rybki zawsze trafisz, ale nie ma co porównywać. Na dobre snurkowanie bliski kierunek to Egipt, i to przez cały rok.empire13 napisał(a):Czy miłośnicy snoorkowania i obserwowania życia pod wodą znajdą na sycylijskich plażach coś dla siebie czy w tym aspekcie Cro jest niedoścignione?