Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plan wakacji 2016

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak
Plan wakacji 2016

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.06.2016 14:17

Cześć.
Chyba zrobię z tego coroczny cykl bo to już 3 z rzędu wątek w którym planuję swoje wakacje.
Bardzo mi pomagają te wątki więc nie zamierzam póki co z nich zrezygnować.
Wasza potrzeba pomocy daje w takich sytuacjach upust i każdy jest zadowolony :)

Humorem chciałem zacząć więc proszę o litość jakby co.

Wczasy 10.07-29.07.2016
3 tygodnie tułaczki po Chorwacji.

Kwatery to Pag/Pag, Rogoźnica/ląd i Jelsa/Hvar.

Wyjazd po finale ME2016 10.07.2016 blisko północy.

PAG
11.07.2016 – kwatera, wyjście na miasto + może miejska plaża.
12.07.2016 – plaża Bosanka (Bosana - dzięki) ew. Sv. Marija + obiad w Bosance (ta słynna niezbyt rzucająca się w oczy knajpeczka z podobno pysznymi owocami morza - adres Bosana 68 naprzeciw Villi Ivanka po lewej stronie jadąc z Pagu)
13.07.2016 – Zavratnica - promem Prizna-Zigljen. Obejrzenie Zavratnicy z góry, powrót na główną drogę i przez Jablanac do samej Zavratnicy aby posnurkować przy zatopionym wraku - https://asequibles.wordpress.com/2015/0 ... -jablanac/
14.07.2016 – Plaża Rucica + Beretnica
15.07.2016 - Nin, plaża + zwiedzanie. Wieczorem do Zadaru.
16.07.2016 – plaża Zrce.
17.07.2016 – Rab + ew. gaj oliwny w Lun jak dzieci pozwolą.
18.07.2016 – wyjazd do Rogoźnicy w zależności czy nam się na PAG będzie już nudziło, to albo wcześnie z rana albo po jakimś plażowaniu.

ROGOŹNICA
18.07.2016 – kwatera, wieczorne wyjście na miasto + może plaża Sepurine (jeżeli wyjedziemy wcześnie z PAG).
19.07.2016 – Szybenik
20.07.2016 – plaża Sepurine albo inna.
21.07.2016 – Primosten - zwiedzanie + jakaś plaża
22.07.2016 - plaża przy marinie w Rogoźnicy + sprawdzenie Smoczego Oka /Zmajevo Oko
23.07.2016 - pewnie jakaś plaża (może na wyspowej stronie).
24.07.2016 - wyjazd na prom Split-Stari Grad. Po drodze zwiedzenie Trogiru albo najprawdopodobniej Splitu chociaż już byłem w obu miejscach.

Jelsa/HVAR
24.07.2016 - przyjazd i obiecany największy deser w restauracji EIS CAFFE RIVA (200kn) :)
25.07.2016 - nasza ukochana plaża Pokrivenik
26.07.2016 - plaża Prapatna + kolacja w drodze powrotnej w Vrsnik/Vrsnik.
27.07.2016 - plaża Skozanje (Gdinj)
28.07.2016 - wizyta w Hvarze (muszę tam znowu zjeść tagiatelle z salomonem na Trg Sv Stjepana - nigdy lepszej nie jadłem). Może jakiś zorganizowany rejs po Pakleni Otok (http://www.visit-hvar.com/tours/boat-ex ... /HV-TR-139).
29.07.2016 - wyprowadzka i na plażę do wieczora bo jadę na noc. Plaża może już gdzieś na lądzie (Makarska, Brela, itp.)

Co sądzicie, co byście zmienili ?
Głównie co poradzicie w sprawie Zadaru ?
Co można jeszcze robić w Rogoźnicy (plaże, fajne miejsca do zwiedzenia) ?
Hvar opanowany - tutaj nie mam problemu żadnego.

Z góry dziękuję.
Ostatnio edytowano 20.06.2016 13:35 przez kaeres, łącznie edytowano 3 razy
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.06.2016 14:32

Bosanka jest tu. :roll:
A plaża w samej Bošanie niczego Ci nie urwie... fajnie jest od Dubravy, Sv. Mariji i dalej w stronę Filino.
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 03.06.2016 14:40

A co to za deser w EIS CAFFE RIVA? Pytam, bo będziemy prawdopodobnie na Hvarze na wycieczce, może się czegoś ciekawego dowiem :-)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 03.06.2016 14:41

Co do Rogoznicy to z niej można spokojnie udać sie na wodospady Krka, do Trogiru i Splitu. Dobrym pomysłem tak jak napisałeś jest wypad do Szybenika, moim zdaniem niedocenionego miasta oraz urokliwego Primosten. W samej Rogoznicy nie ma wielu miejsce do odwiedzin, Zmajevo Oko moim zdaniem nie powala jedyny plus, że mozna poskakać ale to atrakcja raczej dla odważnych:). Klimat Rogoznicy psuje ruch samochodów na wyspę. W Primosten to lepiej rozwiązali...
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.06.2016 14:54

figusek napisał(a):A co to za deser w EIS CAFFE RIVA? Pytam, bo będziemy prawdopodobnie na Hvarze na wycieczce, może się czegoś ciekawego dowiem :-)

Wysoki chyba na 80cm, nie wiem ile tam jest gałek ale sporo i naćkany owocami że masakra (ćwierć ananasa, arbuza, melona, z 2 banany, itp).
Sama cena zabija ale czego się nie robi na wakacjach.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.06.2016 14:56

amatus1 napisał(a):Co do Rogoznicy to z niej można spokojnie udać sie na wodospady Krka, do Trogiru i Splitu. Dobrym pomysłem tak jak napisałeś jest wypad do Szybenika, moim zdaniem niedocenionego miasta oraz urokliwego Primosten. W samej Rogoznicy nie ma wielu miejsce do odwiedzin, Zmajevo Oko moim zdaniem nie powala jedyny plus, że mozna poskakać ale to atrakcja raczej dla odważnych:). Klimat Rogoznicy psuje ruch samochodów na wyspę. W Primosten to lepiej rozwiązali...

Po Splicie czy Trogirze mam zamiar pochodzić w drodze na Hvar.
W Krka byliśmy.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.06.2016 15:47

Ta plaża przy marinie w Rogoźnicy to ma być Miline? Bo Miline jest trochę bez sensu. Szczególnie po Pagu. Tu marina, tam port... Auta przy głowie jeżdżą no i wogle... :roll: Nie ten level. W ogóle mi się nie podobała.

http://www.visit-rogoznica.com/pl/galer ... 5%BEa.aspx
http://loverogoznica.eu/pl/plaza-miline/

Wyspę sobie można obejść dokoła - fajny spacerek deptakiem nad wodą za starówką w stronę Kopary, potem do Gornji Muli (masa jeżowców tam kiedyś była) dokoła tego zielonego wzgórza (był na nim jakiś stary, zapomniany cmentarz...), a potem na skróty w kierunku plaży Racice (ciekawe, czy jest tam jeszcze zjeżdżalnia do wody?...) i dalej albo prosto do starówki górą albo lepiej dokoła brzegiem w kierunku grobli.

http://loverogoznica.eu/pl/plaze/

Skozanje, jeśli już masz zamiar trzaskać się po szutrówkach, sugeruję rano.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.06.2016 18:13

kaeres napisał(a):Co sądzicie, co byście zmienili ?

Z góry dziękuję.

Przeczytałam Twój plan uważnie i się zmęczyłam, zwłaszcza, że przez ostatnie 11 lat bywałam w tych miejscach ale nie w czasie jednego wyjazdu.
Jak Ci się plan z jakichś powodów zmieni, to odpuszczasz dany punkt programu, czy realizujesz mimo wszystko ucinając dni na końcu???

;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.06.2016 20:45

kaeres napisał(a):Cześć.
Chyba zrobię z tego coroczny cykl bo to już 3 z rzędu wątek w którym planuję swoje wakacje.

No nie wiem.......ja naliczyłem przynajmniej pięć.
Osobiście gdybym miał w ten sposób planować wakacje, to bym chyba pierd....dostał.
No ale to Twoje przecież.

Ja bym to jeszcze podzielił.
Np. 17.07 - do południa i 17.07 - po południu.....no i koniecznie wieczór.
I analogicznie każdy następny w ten sam sposób.
W przeciwnym razie może się wkraść zbyt dużo chaosu, czy jak to dzisiejsza młodzież mówi- spontanu, i co wtedy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 22:55

Ja bym dodał dokładne godziny z minutami, szczególnie minuty są ważne :!: :D

Czas to pieniądz 8)

No i trzeba wprowadzić surowe kary dla członków rodziny łamiących taką rozpiskę :roll: :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.06.2016 23:33

Od której do której śpicie?
Bo to ma znaczenie, a nie zaznaczyłeś. :)

anakin napisał(a):Osobiście gdybym miał w ten sposób planować wakacje, to bym chyba pierd....dostał.

A ja wpier...
Od żony. :wink: :)
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 03.06.2016 23:45

eee tam gadacie :P

plany są dobre :P właśnie na dniach mam zamiar przedstawić mój mojemu małżowi :P
co prawda nie podzielony na dni i godziny ale na miejsca, które MUSIMY zobaczyć :D
i pewnie 1/3 zweryfikuje małż a kolejną 1/3 czas ;(
Ale plany są :D:D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2016 08:16

kaeres napisał(a):

... Co sądzicie, co byście zmienili ?

Ty tak na poważnie :?: cały urlop z kartką w ręku z planem wakacyjnym 8O :roll:

a jak np. nie będzie po przyjeździe obiecanych największych deserów w restauracji EIS CAFFE RIVA , bo będzie zamknięta 8)

to co? cały plan w doope wziął :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.06.2016 10:36

Ja też robię plany, ale nie z rozpiską na poszczególne dni, a tym bardziej na plaże, która w danym dniu ma. Trzeba by byo (jak już napisano) chodzić wszędzie z kartką. A masz listę zapasową, jak np. droga będzie z powodu wypadku zamknięta i do jakiejś plazy nie dojedziesz?
Bea.ta napisał(a):Przeczytałam Twój plan uważnie i się zmęczyłam
Ja zadyszkę mam do tej chwili...
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 04.06.2016 16:57

Aleście się rzucili jak sępy. :roll: Jeden lubi spontan, a drugi chce mieć wszystko zaplanowane - bo tak i już.

Też nie planuję wszystkiego tak dokładnie, ale jak ktoś tak chce sobie uporządkować czas na prawie 3 tygodnie, to kto bogatemu zabroni?

Bardziej merytorycznie do autora:
Nie wiem, czy chciałoby mi się jechać specjalnie do Zadaru z Pagu - chyba tylko po to, żeby zostać wieczorem na zachodzie słońca i zobaczyć migoczący Pozdrav Suncu. Jeśli tego nie ma w planach, wolałabym już pojeździć po samej wyspie Pag i poplażować na niej, albo też odwiedzić NP Paklenica - ale Ty chyba nie lubisz górskich wędrówek :?:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone