Cześć Cromaniacy.
Pomysłem z zeszłego roku gdy zwiedzałem południe Chorwacji + BiH i Czarnogórę zakładam znów wątek, który ułatwi mi znacznie zaplanowanie wakacji na Hvarze.
W zeszłym roku byliście bardzo pomocni i w tym roku znów na Was liczę.
Tym razem nieco wywinę się konwencji i nakreślę jedynie czego chcę.
Jest to związane z tym, że wakacje 2014 mogłem planować przez pół roku więc wiedziałem dokładnie czego chcę.
W przypadku wakacji 2015 czasu mam .... 2 tygodnie więc bez Waszego zaangażowania może być lipa.
Zawalony jestem pracą więc liczę na Waszą wyrozumiałość i wspaniałomyślność.
Wątek o Hvarze czytam od 3 dni ale wierzcie mi 118 (dzisiaj) to jest nie lada wyczyn, szczególnie, że pełno w nim odnośników do innych wątków i po prostu ta piramida już mnie przytłacza.
Śpimy w Jelsie 12 nocy.
Ogólnie lubimy zobaczyć tzw. must see w danym regionie oraz poplażować co drugi dzień.
Śladami wątku z zeszłego roku można to właśnie z niego wyczytać - plan-wakacji-2014-t45236.html
Co warto zobaczyć (miasta, miejsca), a gdzie warto plażować z łatwym dostępem dla dzieci ?
Przepraszam za tak infantylnego posta ale sytuacja mnie do tego zmusza :/
Będę uaktualniał oczywiście wątek o nowo poznane na forum punkty i prosił o Waszą opinię.
1. Hvar (cały dzień) - Z przejazdem starą drogą Selca-Velo Grablje-Brusje. zwiedzanie miasta , posiłek.
2. Wyjazd nad Hvar do Twierdzy Napoleona.
3. Vrboska - zwiedzanie + plaże są gdzieś w centrum czy trzeba za miasteczko wyjechać ?
Np ta plaża będzie fajna ? - https://www.google.pl/maps/place/Vrbosk ... !1e1?hl=pl
4. Tunel Pitve....Sv. Nedelja - Dubrovica. Zaryzykuję przejazd drogą zamkniętą i plażowanie w Dubovicy.
5. Stari Grad - obowiązkowo. Może uda nam się przywitać z Panią Kasią przy bordowej budce. Pani Kasiu będziemy tam w okolicach weekendu 10-12 lipiec. Jest Pani wówczas na miejscu ?
6. Plaża w Pokrivenik.
7. Humac - może w drodze na plaże Pokrivenik.
8. Sv. Nikolja - nie wiem przy jakiej okazji zaliczyć najwyższy szczyt na Hvarze.
będę aktualizował.