kaeres napisał(a):A więc ląduje na dole listy - jak już nie będzie pomysłów na plażowanie.
Dzięki.
Jakby ktoś był łaskawy i spojrzał jeszcze raz na pierwszy post w tym wątku...
...jeszcze raz przepraszam ale czasu nie mam za wiele na ułożenie kompletnego planu.
Tzn. co chcę zobaczyć już mi baaaardzo pomogliście. Wasze relacje czytam kiedy tylko znajduję 15 minut czasu oraz wieczorami już ze smartfona w łóżku.
Ale poukładanie tego w jedną całość jest niestety nieco kłopotliwe.
Głównie chodzi mi o to aby nie robić jakiś wyraźnych gaf w planowaniu. Aby plan był do zrealizowania.
Każdy post może być pomocny. Dziękuję.
kaeres napisał(a):Zeszłoroczne wakacje pod Dubrownikiem były zaplanowane co do minuty i wspominamy je najlepiej.
Wolę teraz się pospinać, a na wczasach mieć na wszystko wy..luzowane.
kaeres napisał(a):1. Hvar (cały dzień) - Z przejazdem starą drogą Selca-Velo Grablje-Brusje. zwiedzanie miasta , posiłek.
2. Wyjazd nad Hvar do Twierdzy Napoleona.
3. Vrboska - zwiedzanie + plaże są gdzieś w centrum czy trzeba za miasteczko wyjechać ?
Np ta plaża będzie fajna ? - https://www.google.pl/maps/place/Vrbosk ... !1e1?hl=pl
4. Tunel Pitve....Sv. Nedelja - Dubrovica. Zaryzykuję przejazd drogą zamkniętą i plażowanie w Dubovicy.
5. Stari Grad - obowiązkowo. Może uda nam się przywitać z Panią Kasią przy bordowej budce. Pani Kasiu będziemy tam w okolicach weekendu 10-12 lipiec. Jest Pani wówczas na miejscu ?
6. Plaża w Pokrivenik.
7. Humac - może w drodze na plaże Pokrivenik.
8. Sv. Nikolja - nie wiem przy jakiej okazji zaliczyć najwyższy szczyt na Hvarze.
Mikromir napisał(a):kaeres napisał(a):Zeszłoroczne wakacje pod Dubrownikiem były zaplanowane co do minuty i wspominamy je najlepiej.
Wolę teraz się pospinać, a na wczasach mieć na wszystko wy..luzowane.
Też tak mam...kaeres napisał(a):1. Hvar (cały dzień) - Z przejazdem starą drogą Selca-Velo Grablje-Brusje. zwiedzanie miasta , posiłek.
2. Wyjazd nad Hvar do Twierdzy Napoleona.
3. Vrboska - zwiedzanie + plaże są gdzieś w centrum czy trzeba za miasteczko wyjechać ?
Np ta plaża będzie fajna ? - https://www.google.pl/maps/place/Vrbosk ... !1e1?hl=pl
4. Tunel Pitve....Sv. Nedelja - Dubrovica. Zaryzykuję przejazd drogą zamkniętą i plażowanie w Dubovicy.
5. Stari Grad - obowiązkowo. Może uda nam się przywitać z Panią Kasią przy bordowej budce. Pani Kasiu będziemy tam w okolicach weekendu 10-12 lipiec. Jest Pani wówczas na miejscu ?
6. Plaża w Pokrivenik.
7. Humac - może w drodze na plaże Pokrivenik.
8. Sv. Nikolja - nie wiem przy jakiej okazji zaliczyć najwyższy szczyt na Hvarze.
W Hvarze w ramach zwiedzania miasta podejdziesz też do twierdzy Španjola, oczywiście?... Dzieciom może się spodobać. Wprawdzie trochę wchodzenia pod górkę jest, ale to całkiem przyjemna droga i mijasz też jakieś zabytki.
We Vrboskiej upewnij się, w jakich godzinach jest otwarty kościół-twierdza i wejdź na dach.
Nawet jeśli nie lubicie chodzić pieszo, może skusisz się jednak na Grapcevą Spilję koło Humca z przewodnikiem (opowiada też o Humcu)? Nam się podobało, dzieciom też. Nawet pięciolatka dotarła. No chyba, że Twoje dzieci całkiem maleńkie. Po drodze fajne lawendowe poletka, potem widoki na pd. A odpoczniecie w Pokriveniku. Przewodnik tylko 3 dni w tygodniu.
Na wzgórze nad Starim Gradem już nawet nie namawiam, jeśli nie lubicie się męczyć. Takoż i na jaskinię nad Sv. Nedjelją.
Krzychooo napisał(a):Sympatyczna plaża z knajpą jest w Velo Zaraće. Klik
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne