Cześć. Mam wstępny plan na tegoroczne wakacje ale chciałbym abyście pomogli mi uzgodnić szczegóły.
Docelowe miejsce pobytu w Chorwacji do miejscowość Mlini koło Dubrovnika.
Wakacje 9 - 22 sierpień 2014
Rodzina 2+2 (9 i 3 lata).
W planach mam zobaczenie następujących miejscowości:
- Plitwickie Jeziora,
- Dubrovnik (mury, Srd, starówka późnym wieczorem, i co jeszcze ?),
- Mostar,
- Wodospady Kravica,
- Korcula,
- Kotor,
- Klify Chorwacji - Konavoske stijene,
- Trsteno / Arboretum
Wyjazd późnym wieczorem z Wodzisławia Śląskiego (ok. 22:00-23:00). Spokojna jazda z dwojgiem dzieci i przystankami w sumie jakieś 10h więc jestem w okolicach Plitvickich 8:00-9:00 następnego dnia.
Znalezienie noclegu w jak najbliższej odległości od Parku (coś polecicie ?), zwiedzanie Parku (muszę poczytać jaką trasę najlepiej wykonać z 3 letnim dzieckiem, z wózkiem - chyba, że tutaj się dowiem za co z góry dziękuję.).
Nocleg w Plitvickich i wyjazd o świcie. Kierunek Mlini.
Na miejscu ok. 14-tej 11-go sierpnia. Rozpakowanie gratów, obiad i plażing w Mlini do wieczora.
12.08.2014 - Dubrovnik - chciałbym zaliczyć mury i w zależności od upału (dzieci) dalej zdecydujemy czy coś jeszcze. Co jeszcze warto zobaczyć w Dubrovniku ?
Przewodniki wymieniają kilkanaście pozycji ale tak na prawdę na czym się skupić ?
13.08.2014 - Plażing w okolicy - Mlini, Srebreno albo Kupari. Wieczorna wizyta w Dubrovniku na kawę.
14.08.2014 - Peljasac Uvala Divna do popołudnia, a później wieczorna Korcula z tańcami Moreska.
15.08.2014 - odpoczynek i znów plażing. Klify Chorwackie - Konavoske stijene.
16.08.2014 - Mostar i Kravice. Wodospady Kravice na pewno w drodze powrotnej.
BLAGAJ, KLASZTOR DERWISZÓW.
17.08.2014 - plażing z ew. zobaczeniem Cavtatu wieczorem.
18.08.2014 - Kotor, zatoka Kotorska.
19.08.2014 - plażing w Orasacu i wieczorem do Trsteno (Arboteum)
20-22.08.2014 - co nam do głowy przyjdzie. Dubrovnik Srd, jaskinia pod lotniskiem Cilipi, Dubrovnik wieczorami.
Wyjazd do domu 22.08.2014 w nocy.
To jest bardzo luźny plan. Dni zwiedzania i plażowania mogą się mieszać. Tak samo jak zwiedzanie poszczególnych punktów planu mogą być wymieszane. Może nawet uzależnię wszystko od prognoz pogody.
Co o tym sądzicie ?
Co byście zmienili, co byście dodali ?