Ja nie chcę promu, a rozkładu zwykłych stateczków wycieczkowych Orebič Korčula ciężko szukać po necie.
Przelecę forum bo na necie nie mogę znaleźć.
kaeres napisał(a):Ja nie chcę promu, a rozkładu zwykłych stateczków wycieczkowych Orebič Korčula ciężko szukać po necie.
Przelecę forum bo na necie nie mogę znaleźć.
kaeres napisał(a):
Nocleg w Plitvickich i wyjazd o świcie. Kierunek Mlini.
Na miejscu ok. 14-tej 11-go sierpnia. Rozpakowanie gratów, obiad i plażing w Mlini do wieczora.
12.08.2014 - Dubrovnik - chciałbym zaliczyć mury i w zależności od upału (dzieci) dalej zdecydujemy czy coś jeszcze. Co jeszcze warto zobaczyć w Dubrovniku ?
Przewodniki wymieniają kilkanaście pozycji ale tak na prawdę na czym się skupić ?
13.08.2014 - Plażing w okolicy - Mlini, Srebreno albo Kupari. Wieczorna wizyta w Dubrovniku na kawę.
14.08.2014 - Peljasac Uvala Divna do popołudnia, a później wieczorna Korcula z tańcami Moreska.
15.08.2014 - odpoczynek i znów plażing. Klify Chorwackie - Konavoske stijene.
16.08.2014 - Mostar i Kravice. Wodospady Kravice na pewno w drodze powrotnej.
BLAGAJ, KLASZTOR DERWISZÓW.
17.08.2014 - plażing z ew. zobaczeniem Cavtatu wieczorem.
18.08.2014 - Kotor, zatoka Kotorska.
19.08.2014 - plażing w Orasacu i wieczorem do Trsteno (Arboteum)
20-22.08.2014 - co nam do głowy przyjdzie. Dubrovnik Srd, jaskinia pod lotniskiem Cilipi, Dubrovnik wieczorami.
Wyjazd do domu 22.08.2014 w nocy.
To jest bardzo luźny plan. Dni zwiedzania i plażowania mogą się mieszać. Tak samo jak zwiedzanie poszczególnych punktów planu mogą być wymieszane. Może nawet uzależnię wszystko od prognoz pogody.
Co o tym sądzicie ?
Co byście zmienili, co byście dodali ?
kaeres napisał(a):Wybaczcie, że to piszę ale chcę mieć wszystko w jednym miejscu.
Przed samym wyjazdem wszystko sobie jeszcze raz przypomnę, a w razie czego na miejscu już zajrzę w ten wątek.
1. Jaka jest waluta w BiH. ew. czym najlepiej płacić ?
6. Najlepszy i najtańszy nocleg w Plitvicach ?
8. Gdzie na miejscu najlepiej tankować ON ?
Z góry dziękuję.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne