Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

plan podróży - lipiec

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kim
Odkrywca
plan podróży - lipiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 18.06.2006 20:22

Szanowni osobnicy płci obojga owładnieci cromanią 8)
pozwolę sobie przedstawic wstępny plan debiutu w Cro.
czas wyjazdu: 9-19.lipiec (niestety tylko tyle)
ilość osób: 2 ludzi(ja +syn) i żona 8)
trasa:Wa-wa - Zwardoń - Bratysława - Wiedeń - Graz - Zagreb - Split - Ploće - prom - Trpanj - Orebić.
Decyzja o wyjeździe zapadła nagle i stąd "kupa" problemów. Dzięki Wam udało sie prawie wszystko. Jednak małżonka dopięła swego (jazda w ciemno nie przeszła) i przykuła mnie do kompa - efekt apartament w Orebićiu zarezerwowany za 330 ojro, rezerwacja w Podlehniku uczyniona (chwilowo brak odzewu - ale to szczegół). O drobnostkach typu paszport - (zapomniało mi sie, że mam cokolwiek przeterminowany), wyrobienie Master Card, winietki (wolę kupić na miejscu ze świadomością, że przepłacam), plany, przewodniki etc. nie warto wspominać.
Zamiar jest oczywisty - toootalny wypoczynek. Z tego powodu zrezygnowałem z kilku pomysłów typu woreczek kartofli, prosiaczek uwiązany do zderzaka (na prośbę pasażerów po wiadomości o częstych zmianach na trasie :twisted:) czy zabranie Teściowej (tylko dlatego, że plaże kamieniste a kobieta powinna przyzwyczajać się do piachu 8).
Genaralnie luz totalny, piękna droga (kocham jazdę moją fabią) i relacja po powrocie.
Pozdrawiam i do zobaczyska w Cro :papa:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 18.06.2006 20:38

Twój opis rozbawił mnie do łez i podziwiam oraz jestem dumny, że tacy ludzie w naszym "pięknym" kraju jescze są, pogodni i zawsze nastawieni optymistycznie. Z własnego doświadczenia wiem, że wyjazdy spontaniczne i niezbyt zaplanowane zawsze sprawiają najwięcej radości. Życzę szalonych wakacji, ja jadę 11 lipca. Pozdrawiam1!!

RBK
kim
Odkrywca
pozdrav

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 18.06.2006 21:02

Dzięki RBK - życzę odlotowych (w pozytywnym znaczeniu) wakacji.
p.s. chciałem zabrać worek makaronu - gdyby "nie schodził" to dobra karimata :lool:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2006 09:29

czy zabranie Teściowej (tylko dlatego, że plaże kamieniste a kobieta powinna przyzwyczajać się do piachu icon_cool.gif.
Super fajne :lol: :lol: :lol:
MarChor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarChor » 22.06.2006 08:11

Witam........... humor to podstawa ;) My tez jedziemy pierwszy raz i to w tym samym terminie od 9.07 do 20.07 - rodzinka 2+1 - to moze razem? a i jeszcze jedno - tesciowej nie mam a zone udalo sie namowic na jazde w ciemno bez trzymanki ;) - pozdrawiam................
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.06.2006 07:02

kim napisał(a):ilość osób: 2 ludzi(ja +syn) i żona 8)

Ty to masz humora jak sam nie wiem co :lol:

ps. żona zapewne tego nie widziała. :D juz widzę jakby Ci wybijała sprośne żarty na temat ... płci cudnej. :lol:
kim
Odkrywca
dramat

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 24.06.2006 17:23

dramat młodego czekisty - rzuciłem, po długich namowach koleżankę małżonkę na forum cromaniackie. A niech sobie poczyta kobieta, zobaczy jak pięknie, wspaniale, kolorowo, cieplutko......bajecznie.
O ja durny :cry: wnioski logiczne: jężowce, meduzy, komary, muchi, stada turystów, cyklistów i masonów :wink: Same nieszczęścia - ale argument, że nie trzeba instalować nieśmiertelnego bałtyckiego wiatrochronu .......pomógł. Jednak trzeba jechać :D Osobiście już przebieram nogami - reszta rodziny też :D :D :D :D :D :D :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.06.2006 17:54

Wyłącz Teściowej stałe łącze, żeby tych Twoich teorii nie przeczytała. Jeszcze będziesz musiał tylko z synem jechać..... Jakaś połówka na miejscu pewnie się znajdzie, której mąz nie odpowiada.

FUX
kim
Odkrywca
???

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 24.06.2006 21:58

hi,
Fux - 8O 8O sugerujesz żeby kroplówkę odłączyć???
A co tam 8)
Orebić i tak będzie zdobyty :D [/quote]
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 25.06.2006 21:30

Oflaguj się Kim croplową nalepką to może na Peljeszacu gdzieś nasze drogi się przetną-my co prawda będziemy od północy w Dubie ale do Orebicza pewnie zajrzymy :papa:
kim
Odkrywca
ok

Nieprzeczytany postnapisał(a) kim » 25.06.2006 21:49

załatwione .oflagowany, chętny.(piwo tudzież inne używki 8 mocniejsze- co regionalna kuchnia poleca)
Jak moja zdecydowanie lepsza 1/2 mówi mocnym tylko w pysku :cry: ...ale łżę, ja swoje wiem 8)
do zobaczyska
Pozdrav

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone