Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plan na 2009 - jak zwykle naturyzm, fkk, itd :)

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.02.2009 12:12

tgniw napisał(a):Czy mam Ciebie publicznie wyzwac po nicku z nns abys pozbyl sie wszelkich watpliwosci? ;) :P

jak sobie zyczysz

mozesz tez jakos tak abym tylko ja zrozumial co masz na mysli

wybierz co sobie zyczysz :D
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 12:14

To przypomnij sobie letni czas z siedemdziesiatego siodmego, to bedziesz wiedzial o co biega ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.02.2009 12:17

tgniw napisał(a):To przypomnij sobie letni czas z siedemdziesiatego siodmego, to bedziesz wiedzial o co biega ;)

tak, tak

pamietam

to bylo TO dobre lato :D

Powodzenia w szukaniu dobrego celu wycieczki na 2009, nasz plan na samej gorze i namawiamy znajomych z ktorymi bylismy w Lodzi na 3 edycji. w weekend sie spotykamy. pijemy piwo, jemy pyszna golonke i naradzamy sie czy damy rade zgrac terminy :D

Ty taki plan skoro tu zagladasz?
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 12:26

Zwabil mnie tytul posta ;) Nick przy okazji :P

Wybieram sie znowu do Koversady w dniach 1-15 sierpnia.
Na razie kombinuje co i jak zrobic aby bylo mozliwie jak najtaniej. Troszke swoich pomyslow spisalem na http://koversada.org
Teraz przegladam forum pod katem innych porad by mozliwie jak najtaniej wychechac na wakacje. Tak czytam i czytam i chyba sam bede musial zalozyc nowy watek na ten temat :P

Dlaczego Koversada? Ano kryzys no i 15 tys kredytu na karku :/
Koversade znam i wiem co i jak aby nie dac sie naciagnac i by wszystko wyszlo mozliwie jak najtaniej.

Poza tym w Koversadzie mam przyjaciol, ktorzy sa stalymi bywalcami i z ktorymi znowu chcialbym sie spotkac :)

Kazde nowe miejsce to ryzyko, ze znowu dam sie naciagnac :/ Dlatego KOVERSADA AGAIN :)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.02.2009 12:32

tgniw napisał(a):Zwabil mnie tytul posta ;) Nick przy okazji :P
...

kiedys postulowalem aby na cro.pl zrobic osobny dzial np.

"Naturystyczna Chorwacja"

wtedy wszystko bylo by w wjednym miejscu ale jakos nic z tego nie wyszlo :cry:

tylul taki aby w szukajce szlo latwo zainteresowanym znalezc np. po wpisaniu tajemniczego FKK

Moj nick na N stronach jest raczej nierozpoznawalny i sam niewiem dlaczego kiedys na poczatku tego nieujednolicilem

nam sie podoba Ulika. rok temu kolega kopaj dal sie namowic za co bardzo zreszta pozniej dziekowal. ja za jego rada chce odwiedzic bunculke tym bardziej ze na krk plaze bezpieczniejsze dla malych dzieci

koversada czy valalta moze na 1-2 dni po to aby miec jakies porownanie i wiedziec o czym inni pisza. na campie na dluzszy pobyt musi byc basen ze slodka woda a wiem ze nawet fkk nie wszystkie maja

jedziesz asterka czy cos nowego? sam czy kolezanka zaryzukuje taki wyjazd na poczatek przygody z naturyzmem?

pozdrawiam
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 18.02.2009 12:45

Dopóki ktoś sam nie sprawdzi, jak to jest na plażach, lub campingach fkk, może mieć różne mylne wyobrażenia na ten temat. Mylne, a więc nieprawdziwe.
zebik napisał(a):Zapytałem jakiś czas temu czy na camp dla naturystów zabieracie małe dzieci. Pytanie jest jak najbardziej zasadne bo chodzi oczywiście o nagość innych osób. Czy nie będzie szokiem dla 3 letniej dziewczynki lub chłopca oglądanie gołych dorosłych.

Można by przekornie zapytać, czy naturalna jest kąpiel w ubraniu?
Dlaczego przebywanie na plaży fkk miałoby być dla kogokolwiek szokiem? Należałoby raczej chronić dziecko przed autentycznymi zagrożeniami, których jest naprawdę wiele (zalew chamstwa, wszechobecna głupota, niechciana propaganda itd itp) Pozdrawiam. Jan.
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 12:46

No jade Asterka. Choc ona ma juz 12 lat, ale jak do tej pory niecale 60 tys przebiegu. Pierwszy problem jaki sie ujawnil w tym aucie to rozrusznik jakies 2-3 lata temu. Jedyna rzecza jakiej mi brakuje w tym aucie to klimatyzacja. Kiedy po 24 godzinach jazdy bylismy juz na Istrii, to od mniej wiecej 12 w poludnie nie dalo sie juz wysiedziec w tym aucie :/

Jednak biorac pod uwage obecny stan mojego zadluzenia nie moge myslec o nowym samochodzie, a co najwyzej o jakims jego doposazeniu. Przyznaje ze choc regularnie go doposazam to pojecia nie mam czy jest jakis sposob doposazyc go w cos co by schladzalo powietrze w kabinie. Czytalem jakies dziwne oferty na Allegro ale pojecia nie mam co o tym sadzic.

Co do mojej drugiej i lepszej polowki - za wczesnie by cokolwiek planowac :/ Ona uczy sie i pracuje. Jesli uda nam sie zgrac urlopy, a mi wczesniej ja przekonac - to jedziemy :D No ale jak mowilem - to czy ona pojedzie to jest jak na razie wielka niewiadoma :(

Aby obnizyc koszty szukam tez 1-2 osob ktore beda jechaly i wracaly w tym terminie do Koversady. W ten sposob koszty podrozy podziela sie na pol :)

No zobaczymy jak bedzie - do wyjazdu zostalo jeszcze nieco ponad 5 miesiecy i do tego czasu wiele sie wyjasni :) Mam nadzieje... .
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.02.2009 13:20

tgniw napisał(a):No jade Asterka. Choc ona ma juz 12 lat, ale jak do tej pory niecale 60 tys przebiegu... .

nasza biala strzala ma juz 14 lat i z 4 razy wiekszy przebieg niz Twoja - zreszta stala blisko naczego domku na SJ bacznie przygladajac sie zgromedzeniu grillowemu :D

klimy za grosze z allegro daruj sobie, na cos co bedzie dobrze dzialac musialbys przeznaczyc z 1,5-2,0 tysie wraz z montazem wiec mysle ze nie warto

my jedziemy asterka albo od kolegi pozycze vectre kombi z klima nieco mlodsza, szybsza i pakowniejsza

w asterce tez klimy nie mamy i obawiamy sie nieco koncowki trasy bo mala ma 3 latka - lubi cieplo wiec damy rade, musimy dac rade. z katowic do plitvic moze w 10 godzin sie uda, z plitvic do baski to pewnie z 3 godzinki, z baski na istrie to tez w maksie tyle. droge powrotna planowalbym od popoludnia przez nocke wiec bedzie mniej goraco

co do zadluzenia to ma je wiekszosc Polakow wiec spokojnie, jakos to bedzie :D
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 13:43

Dzieki serdeczne za informacje dot montazu klimy w Asterce. Masz racje - to juz bardziej oplaca sie myslec o nowym aucie. No ale to nie w tym roku... .

No ja tez mam opcje, ze zamiast Asterka pojade autem z klima. Jesli kojarzysz Miska, ktorego firmowalem na ostatniej imprezie w Lodzi to on sie oferuje, ze wezmie od ojca auto. Wstyd sie przyznac, ale nie pamietam jaka jest marka jego auta :P

Zaleta jest to, ze jego auto jest zarowno klimatyzowane jak i pakowniejsze no i mlodsze.

To rozwiazanie ma tez i takie wady, ze ja z Lublina do Rzeszowa zabiore tylko najwazniejsze rzeczy. Glownie osobiete, a on musi wziac reszte i sie pozniej jakos rozliczymy. Chcialem tez wziac CB Radio, ktorego sie wlasnie dorobilem z mysla o wyjezdzie do Chorwacji, a ktorego on (podobno) nie ma.

Co do Malutkiej - czy rozwazales taka opcje aby zrobic sobie dzien odpoczynku w Antosovicach kolo Ostravy? Czy jest to wam bardzo nie po drodze?

Z Waszych stron ludzie jezdza glownie przez Niemcy. Wy rowniez? Bo jesli tak to faktycznie Antosovice sa Wam nie po drodze.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.02.2009 14:57

tgniw napisał(a):Dzieki serdeczne ....

mamy rodzine w katowicach i u nich zatrzymujemy sie na 1 nocke i pogaduchy. zawsze wiec smigamy przez cieszyn, wieden, slowenie na istrie

wolalbym jechas swoim autkiem ale jesli bedzie trzeba to sie pozyczy. cb i gps oczywiscie jest choc podczas wczesniejszych wyjazdow nie bylo ani jednego ani drugiego czy klimy i jakos poszlo :wink:
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 18.02.2009 15:36

Ja nie wiem jak pojade bo to zalezy.
Jak z Lublina to mam wybor - albo przez Austrie i Slowenie, alo przez Wegry. Jesli z Rzeszowa to tylko przez Wegry, a jesli z Opola to tylko przez Austrie i Slowenie.

A pytanie bierze sie stad - czy Misiek z Rzeszowa pojedzie oraz czy Agnieszka spod Opola pojedzie.

W zaleznosci od tego jak sytuacja sie wyklaruje to tak pojade.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.02.2009 16:40

piotrulex napisał(a):wstyd nagosci jest mysle wpojony z latami, sztucznie w nas wciskany a co najmniej nienaturalny.

wstydzisz sie nagosci wsrod obcych ludzi?

ps. do pracy chodzimy w ciuchach :D

Nie mam więcej pytań ale to co piszesz niestety mnie nie przekonuje - skoro nie posiadasz wstydu nagości twoja sprawa. Ale ja bym 3 letniej dziewczynki wśród obcych gołych facetów nie zabrał nawet jeśli ona w wiadomą stronę nie zerka.

pozdrav.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 19.02.2009 08:10

zebik napisał(a):...
Nie mam więcej pytań ale to co piszesz niestety mnie nie przekonuje - skoro nie posiadasz wstydu nagości twoja sprawa. Ale ja bym 3 letniej dziewczynki wśród obcych gołych facetów nie zabrał nawet jeśli ona w wiadomą stronę nie zerka.

pozdrav.

nie musi Cie przekonac

ja np. auta kupuje tylko kombi i do innego nikt mnie nie przekona choc kazdy ma jakies tam swoje racje :D
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 19.02.2009 09:11

Przeczytałem o tym ruchu naturystycznym i przypomniała mi się zabawna przygoda z plazą naturystów w Starej Baśce na Krku. Poszedłem popływać i płynąłem wzdłuż brzegu, nagle słyszę polskie "Jeeezuuu jaka zimnaaa" i już wiem że se pogadam. Podpłynąłem do gościa który się tak darł i zacząłem gadać, nagle facio przeprasza i mówi ze zanurkuje na sekundkę zeby się schłodzić, no i zanurkował, przy czym zabłysnął gołym tylkiem, rozejrzałem się i zauwazyłem że wpłynąłem na plażę naturystów, nawet o tym nie wiedząć, czułem się jak idiota bo miałem gatki :) Ale to nie koniec, pan ów wynurkował i zaczęłiśmy gadać sobie znowu, nagle centralnie z moich nieszczęsnych walonków wyleciało całe mnóstwo bąbelków, ja się zaczerwieniłem a facet popatrzał milcząco-znacząco, spojrzałem pod siebie, a tu jakiś, kurde, nurek se pode mną przepłynął (było tak z 5 albo więcej metrów głębokości) i akurat wypuścił powietrze :) hie hie hie... fajnie było... obśmialiśmy się oba jak norki :)
robertoalex
Plażowicz
Pierwszy raz do Chorwacji !!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertoalex » 19.03.2009 12:49

Witam wszystkich.(Nowy:-("Naturysci"
Nie chce sie powtarzac ale przegladam juz jakis tydzien wszystkie fora i musze sie przyznac mam ladny kociol w glowie mamy zamiar z zona wyjechac w czerwcu na tydzien do chorwacji no i tu zaczyna sie maly problem nie wiemy gdzie :-)znalazlem ladny opis osrodkow naturystycznych tutaj na jednym z tematow :

forum/viewtopic.php?t=13683

ale i tak nie wiemy gdzie sie zdecydowac interesuje nas przedewszystkim jakis ladny Hotelik, ewentualnie ladne apartamenty plus dobre jedzonko w rodzaju alesexlusiv ,no i oczywiscie ladna okolica z fajna plaza naturystyczna, i nie daleko od hotelu a wieczorkiem mozliwosc wyjscia gdzies na fajny spacerek do miasta nie chodzi nam o bardzo tanie osrodki ,ale przedewszystkim o fajny klimat nie za duzy tloku zero podgladaczy no i troche turystow z jezykiem polskim a glownie zalezy nam bez stresowo poodpoczynku . :-)
Prosimy o pomoc za co z gory wielkie dzieki.:-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Plan na 2009 - jak zwykle naturyzm, fkk, itd :) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone