Sławek i Bogusia napisał(a):Szokiem nie bo jest to dla dziecka naturalne Zdziwienie wywołuje osoba ubrana na plaży i padają pytania "czemu oni są ubrani"
Pola namiotowe Fkk posiadają ochronę
Samotni panowie nie są meldowani (są wyjątki)
Na Kampie Fkk nie ma znieczulicy społecznej - jak ktoś widzi dziwne i podejrzane zachowanie to natychmiast reaguje - bez znaczenia czy to jego dziecko czy też narodowość
Na polu Fkk jest bardziej bezpiecznie niż na campach tekstylnych
co nie znaczy że dziecko lata samopas
Dziecko trzeba zawsze mieć na oku i niema znaczenia na jakim campie czy też plaży jesteś
wszystko to prawda. czesto na plazach obowiazuje zakaz robienia zdjec. ochrona pilnuje rowniez w ciagu dnia. na camp moga wchodzic osoby z przepustkami, nie melduja samotnych mezczyzn. ja tam na fkk widze same plusy a tu akurat mam porownanie z chorwackich tekstylnych i fkk. na tekstylnym malo kiedy ktos rano sie wital, pytal skad rejstracja CT, pozyczal turystyczny stoliczek czy proponowal naladowanie sprzetu w gniazdkach ktorych my nie mielismy. na fkkk mielismy wszystkie te przypadki a na tekstylnym jednie ktos hello powiedzial czasami
zebik napisał(a):
Co do sztucznych barier w rodzinie to można to uznać za sensowne ale przecież cały camp to nie rodzina.
zboczency moga sie trafic w Twojej najblizszej rodzinie jak poprosisz wujka o zajecie sie corka, moze to byc dyrygent jakis tam slowikow, wuefista czy kaznodzieja ...
Nie dajmy sie zwariowac
teoretycznie bardziej upinujesz dziecko za granica na camingu niz jak puszczasz ja codziennie do zlobka
my na plaze fkk jezdzimy od co najmniej 10 lat, corka ma 3 lata i od urodzenia do nagosci przyzwyczajona. na nagich ludzi nie zwraca uwagi gdyz po prostu nie widzi w tym nic nadzwyczajnego. mieszkamy na wsi i czesto widuje krowy, dla niej to jest norma. jak odwiedzaja nas znajomi z miasta to dzieci czesto krzycza: "mama, mama, patrz KROOOWA, jaka wielka, laciata i nawet cycki ma, no i rogi jakie wielkie". nasza corka nic nie mowi bo krowy widzi prawie codziennie
wstyd nagosci jest mysle wpojony z latami, sztucznie w nas wciskany a co najmniej nienaturalny.
wstydzisz sie nagosci wsrod obcych ludzi?
wobec tego zastanawiam sie jak bierzesz prysznic po basenie i mam wielka nadzieje ze np. w saunie nie siedzisz w lycrowych kapielowkach
Dla nas golizna w saunie, pod prysznicem, w lozku czy na plazy nie jest niczym nadzwyczajnym
Tu sie naprawde nie ma czego wstydzic
ps. do pracy chodzimy w ciuchach