Maciej87 napisał(a): Czy wyjeżdżając wcześnie rano (7:30) z Makarskiej kolejno nad wodospady Kravica, Počitelj, Blagaj, Mostar (nocleg) wystarczy czasu, aby zobaczyć co warte zobaczenia?
Maciej87 napisał(a):Witam serdecznie. W połowie czerwca wybieramy się na 12 dni do Chorwacji. Chciałbym przedstawić wstępny plan wyjazdu i prosić o ewentualne rady tudzież korekty.
14.06 - Wyjazd z Poznania
15.06 - Zagrzeb
16.06 - Jeziora Plitwickie i przejazd do Zadaru (wieczorne zwiedzanie Zadaru)
17.06 - spacer po Zadarze i przejazd do Parku Narodowego Krka. Przejazd do Trogir. Wieczorne spacer po mieście
18.06 - Split
19.06-21.06 - Makarska. Opcjonalnie po drodze do Makarskiej plażowanie w Breli oraz przepłynięcie na wyspę Brać na jednodniowe plażowanie.
22.06 - wodospady Kravica, Počitelj, Blagaj, Mostar. Noc w Mostarze
23.06-24.06 - Dubrownik
25.06 - przejazd do Herceg Novi
26.06 - przejazd do Ptuj (godzinne zwiedzanie miasta) i przejazd do Mariboru
27.06 - powrót do Poznania
Maciej87 napisał(a):Witam serdecznie,
w połowie czerwca wybieramy się na 12 dni do Chorwacji. Mam pytanie odnośnie trasy z Makarskiej do Mostaru. Chcielibyśmy wyjechać wcześnie rano z Makarskiej (około godziny 7:30). W pierwszej kolejności chcielibyśmy się wybrać na wodospady Kravica. Czy moglibyście doradzić jak tam dojechać, żeby nie marnować zbyt wiele czasu na poszukiwania? Po około 1,5-2h chcielibyśmy dalej udać się do miejscowości Počitelj. Tutaj również poprosiłbym o wskazówki dojazdu oraz o czas jaki należy poświęcić na zwiedzenie tej mieściny. Z założenia chcielibyśmy zostać również 1,5 do 2h. W następnej kolejności Blagaj. Tutaj jakiś obiad i tak jak wcześniej około 1,5 do 2h. Finalnym punktem miałby być Mostar i tutaj chcemy zostać na noc. Kolejnego dnia planujemy wybrać się do Dubrownika i tam zostać dwie kolejne noce, bądź też bezpośrednio do Herceg Novi na jedną noc i dopiero potem do Dubrownika na dwie noce. Czy taki plan czasowy ma sens? Wystarczy nam czasu, żeby zahaczyć o te trzy miejsca w Bośni, spędzić wieczór i noc w Mostarze i jechać dalej kolejnego dnia?
Czekam na wskazówki. Z góry dziękuję.
Maciej87 napisał(a):piotrmks, generalnie większość załogi (3 na 4 osoby) chce trochę plażować. Ja natomiast nastawiam się na zwiedzanie no i kilka dni plażowania.
wszystko zabukowane (standardowo jak przy każdej mojej podróży) przez booking.com
Maciej87 napisał(a):Witam serdecznie. W połowie czerwca wybieramy się na 12 dni do Chorwacji. Chciałbym przedstawić wstępny plan wyjazdu i prosić o ewentualne rady tudzież korekty.
15.06 - Zagrzeb
17.06 - spacer po Zadarze i przejazd do Parku Narodowego Krka. Przejazd do Trogir. Wieczorne spacer po mieście
18.06 - Split
19.06-21.06 - Makarska. Opcjonalnie po drodze do Makarskiej plażowanie w Breli oraz przepłynięcie na wyspę Brać na jednodniowe plażowanie.
23.06-24.06 - Dubrownik
kanarowski napisał(a):My w 2011 roku byliśmy 7 dni w Chorwacji - dokładnie Baśka Voda. Stamtąd zwiedziliśmy park narodowy Krka, Medjugorie w Bośni, rejs na wyspy Hvar i Brać ze zwiedzaniem słynnej plaży Zlatni Rat, Trogir, Split. Następnie pojechałem do Czarnogóry. Po drodze zwiedziliśmy Dubrovnik i Herceg Novi. Zatrzymaliśmy się w słynnym Św. Stefanie. Stamtąd zwiedziliśmy okolice jak Bar, Ulcnij, Petrovac i Shkoder w Albanii. W Czarnogórze byliśmy 3 noclegi. Podczas wycieczki starczyło czasu i na opalanko i na zwiedzanie. Wracając do domu jechałem przez Niksic i dalej przepięknym kanionem rzeki Pivy. Następnie zwiedzanie Sarajeva, nocleg i dalej do domu., a po drodze zwiedzanie Budapesztu.
15.06 - Zagrzeb
18.06 - Split
23.06-24.06 - Dubrownik
Lednice napisał(a):kanarowski napisał(a):My w 2011 roku byliśmy 7 dni w Chorwacji - dokładnie Baśka Voda. Stamtąd zwiedziliśmy park narodowy Krka, Medjugorie w Bośni, rejs na wyspy Hvar i Brać ze zwiedzaniem słynnej plaży Zlatni Rat, Trogir, Split. Następnie pojechałem do Czarnogóry. Po drodze zwiedziliśmy Dubrovnik i Herceg Novi. Zatrzymaliśmy się w słynnym Św. Stefanie. Stamtąd zwiedziliśmy okolice jak Bar, Ulcnij, Petrovac i Shkoder w Albanii. W Czarnogórze byliśmy 3 noclegi. Podczas wycieczki starczyło czasu i na opalanko i na zwiedzanie. Wracając do domu jechałem przez Niksic i dalej przepięknym kanionem rzeki Pivy. Następnie zwiedzanie Sarajeva, nocleg i dalej do domu., a po drodze zwiedzanie Budapesztu.
Za 7 dni Riwiera Makarska, Krka, Medjugorie, Hvar, Brać, Trogir, Split, Dubrownik
Tempo błyskawicy
Sorry za złośliwość, ale
jak czytam sobie, jak 2 lata temu zaliczyliście Wiedeń za 3 godziny, wcześniej zaliczając za 4 godziny czeską Pragę, wszystko w jednym dniu,
to po prostu mi szczęka opadła,
to jest najszybsze tempo zaliczania atrakcji turystycznych w Europie
Japończycy przegrywają o lata świetlne
crikvenica-i-polnocna-chorwacja-we-wrzesniu-t39509.html
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne