Witam serdecznie.....
Razem z 3 znajomymi planujemy jechac do Dubrownika (Orasac). Jest to nasz pierwszy wyjazd i po wielogodzinnym czytaniu postow na tym forum i rad znajomych zaplanowalismy nasz wyjazd tak:
-wyjazd z 17 na 18 czyli w Niedziele wieczorem (mam nadzieje ominac niepotrzebnych korkow)
-trasa (Bytom, Rajcza, Zilina, Bratislava, Szombathely, Redsc, Dubrownik) i tu pytanie odnosnie winet, platnych drog, tuneli itp. ile musze liczyc na caly przejazd w 2 strony na te oplaty.
-czy na kempingu 'pod maslina' musze zalatwic rezerwacje czy obejdzie sie bez.
-miejsca do zwiedzenia (pletwickie jeziora) czy po drodze poswiecic jeden dzien czy wybrac sie osobno (koszt wejsciowki mnie inetresuje) Prozba o porady co mozna obok dubrownika jeszcze zwiedzic
-procentowo ile zabrac euro a ile zlotowek aby wymienic na miescu na kuny ( chce euro przeznaczyc na oplaty drogowe, zas na miejscu placic kunami), czy badziej oplacalne placic kunami czy auro czy jeszcze lepiej karta platnicza podczas pobytu...
-jak wyglada sprawa z naklejka cro.pl czy oplaca sie kupic za te 16zl na alegro i czy prawda jest ze np na kempingu bedziemy mieli 10%upustu.
Do wyjazdu mam jeszcze miesiac wszelkie watpliwosci bede tutaj wpisywal. Za porady, wskazowki i dobre slowo serdecznie Dziekuje i Pozdrawiam...