Mosqito napisał(a):andmark1 napisał(a):Konto w kunach jest kompletnie bez sensu (nawet gdyby ktoś takowe oferował)
Czemu ?
Jeśli jeździsz tylko do Chorwacji to może i ma sens, ale jeśli to tylko jeden z Twoich kierunków podróży to chyba jednak nie...
Mosqito napisał(a):Jest to jakaś idea ! Szukałem na stronie Polbanku informacji o sposobie rozliczania tych kart ale nie znalazłem, pomożesz ?
Debetówka do konta (uwaga, w obecnej ofercie konta są płatne, ja mam jeszcze stare darmowe):
www.polbank.pl/download/regulamin_konta.pdf (par.15 punkt 13).
Kredytówka (bardzo łatwo spełnić warunki zwolnienia z opłaty rocznej - w zależności od karty wystarczy 25-60 transakcji/rok na dowolną kwotę):
http://www.polbank.pl/karty-kredytowe/k ... izowe.html (par. 8)
Mosqito napisał(a):Iggy napisał(a):A są też i tacy - jak ja - którym po prostu szkoda czasu na łażenie po kantorach, śledzenie kursów i kupowanie/sprzedawanie tam, gdzie jest korzystniej :-) Nie wszystko bowiem ma wymiar jedynie finansowy. Dlatego wybierają posługiwanie się kartą, bo zwyczajnie szkoda im czasu.
Pełna zgoda, ale teraz wyobraź sobie ze masz w portfelu 2 karty i sumarycznie płacenie jedną wyjdzie Ci drożej od płacenia drugą nawet o te 200zł w skali wakacji. Olejesz to ? Ja nie. Nic mnie to nie kosztuje
No i właśnie o nic innego mi nie chodziło, gdy pisałem swojego pierwszego posta w tym wątku.