FUX napisał(a):Ja pierdziu...
Jakie Wy problemy macie!
2 czy 7 groszy na jednym euro!
Przy 3.000 euro to różnica raptem 200pln! Koszt kolacji w cro dla 2 osób!
Wypierdzielacie po kilka tysięcy na każdą plazme w każdym pokoju, a tutaj takie dywagacje...
No weźcie przestańcie!
Bocian napisał(a):PETERENZO napisał(a):I tu masz świętą rację. Trochę kasy zawsze warto mieć przy sobie.
Nawet teksty innych, że trzeba przepisowo nie są nic warte. Ot, zwyczajnie się zdarza.
Jakoś nie widzę tu nagany za takie postępowanie.
Bocian napisał(a):Popełniam wykroczenia w ruchu drogowym jak większość. Nie popełniam przestępstw, jak niektórzy.
Bocian napisał(a):PETERENZO napisał(a):Poczytaj w innym temacie jak ktoś "pozbył się" fałszywek - wciskając je komuś innemu - to dopiero jazda!
Zareagowałeś? Ja tego tematu nie czytałem.
FUX napisał(a):andmark1, no to bardziej lapidarnie.
Nic personalnie.
Schylasz się po 0,01 pln a z doopy Ci 100 pln wyciągną.
Taka jest mniej więcej logika wielu zachować.
Znam takiego sąsiada, co jedzie 70km do dużego miasta, bo dostał gazetke reklamową i jest promocja na garnki z 30% przeceną.
Zaoszczędził 30, na paliwo wydał 100...
Ten wątek to w zasadzie nie ma sensu obserwować; nic odkrywczego już się nie dowiemy.
FUX napisał(a):Schylasz się po 0,01 pln a z doopy Ci 100 pln wyciągną.
andmark1 napisał(a): I tak samo jest zapewne wielu, których byłoby stać na mało racjonalne wydawanie pieniędzy, ale nie uważają za stosowne tak robić (np. nabijać bankom kabzy prowizjami jeśli mogą bez wysiłku zachować choćby te parę groszy dla siebie lub/i mieć bezcenne poczucie że nie są dymani).
FUX napisał(a):Ten wątek to w zasadzie nie ma sensu obserwować; nic odkrywczego już się nie dowiemy.
andmark1 napisał(a):Są też w końcu tacy, którzy oszczędzają cały rok i oszczędzają też na wakacjach, bo inaczej nie byłoby ich na nie stać, a lubią gdzieś pojechać. Czy to wstyd?
andmark1 napisał(a):Konto w kunach jest kompletnie bez sensu (nawet gdyby ktoś takowe oferował)
andmark1 napisał(a):Aby nie być dymanym na kursach.....Wystarczy karta, dla której walutą rozliczeniową transakcji zagranicznych nie jest euro ani dolar (wtedy masz paskarskie kursy plus ewentualne podwójne przewalutowanie) ale PLN. Na takiej karcie transakcja jest przeliczana bezpośrednio na złote po kursie MC albo Visy - a te są porównywalne jedynie z kursem NBP...Na pewno w taki sposób rozliczane są karty Polbanku i bodajże internetowego Getinu (getinonline), być może też w innych bankach - warto sprawdzić.
Iggy napisał(a):A są też i tacy - jak ja - którym po prostu szkoda czasu na łażenie po kantorach, śledzenie kursów i kupowanie/sprzedawanie tam, gdzie jest korzystniej Nie wszystko bowiem ma wymiar jedynie finansowy. Dlatego wybierają posługiwanie się kartą, bo zwyczajnie szkoda im czasu.
FUX napisał(a):Przy 3.000 euro to różnica raptem 200pln! Koszt kolacji w cro dla 2 osób! Wypierdzielacie po kilka tysięcy na każdą plazme w każdym pokoju, a tutaj takie dywagacje...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne