Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płacisz kartą czy gotówką

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 13.03.2013 20:05

Ano, tego nie wiedział ja. My tu pod tym lasem...
Sprawdzimy.
Rogoźnica (lub coś w okolicy) jak najbardziej ciągle jest brana pod uwagę, ale w tym roku pojedziemy w ciemno, a decyzję ostatecznie, z różnych względów będziemy mogli podjąć najprędzej w maju.
mariusz 69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz 69 » 14.04.2013 21:30

Za wszystko gdzie się da płaciliśmy kartą wydaną przez bank PKO S.A., u mnie rewelacja! Taniej niż w kantorze!
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 13.08.2013 23:15

Sebanek napisał(a):też płaciłem MC debit z Mbanku - teraz jest lipa.
Pytanie - gdzie założyc konto i jaką kartą płacić aby było bez kosztów i prowizji?

Ja mam konto w KB (teraz juz BZ WBK) i rok temu nie pobierali mi zadnej prowizji za transakcje bezgotówkowe a przelicznik był kantorowy i bezpośrednio z kun na PLN (bez przeliczania na euro). Przy wyplacie 1000 kun z bankomatu pobralo mi 17zł prowizji a mojej zonie 70zł (ale ona miala BZ WBK pierwotnie). Mam nadzieje ze po przejsciu na BZ WBK moja karta KB bedzie dzialala na zasadach KB.
P-Inez-ka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) P-Inez-ka » 05.06.2014 12:45

A możecie mi napisać czy kuny na prom kupić w PL, czy zatrzymać się gdzieś po drodze i euro wymienić na kuny?
Ogólnie za paliwo i w marketach chcemy płacić kartą (wygoda), nocleg, knoby i drobne przekąski gotówką.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 13:01

P-Inez-ka napisał(a):A możecie mi napisać czy kuny na prom kupić w PL, czy zatrzymać się gdzieś po drodze i euro wymienić na kuny?
Ogólnie za paliwo i w marketach chcemy płacić kartą (wygoda), nocleg, knoby i drobne przekąski gotówką.

Na miejscu euro na kuny lub kuny ze ściany :wink:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 05.06.2014 13:41

W banku millennium weszło teraz konto 360`.
Gdy masz wpływy miesięczne na minimum 1000zł (choćby wypłata) i dokonasz kartą płatniczą (to z bankomatu) jednej transakcji miesięcznie to wszystkie bankomaty na świecie są darmowe.
Prowadzenie konta za 0zł, i bankomaty za 0zł.
Ja mam DOBRE KONTO w bank millennium ale sobie to chyba zmienię i nie będę się już martwił ile to razy wyciągać ze ściany w HR.
Do tego dochodzi jakieś ubezpieczenie czy pomoc medyczna.
WIęcej tutaj - http://www.bankmillennium.pl/pl/klienci ... konto-360/

Chyba se z żoną zmienimy bo formalności typu zmiana nr konta w firmie czy US dokonują za klienta.
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 05.06.2014 14:40

kaeres napisał(a):W banku millennium weszło teraz konto 360`.
Gdy masz wpływy miesięczne na minimum 1000zł (choćby wypłata) i dokonasz kartą płatniczą (to z bankomatu) jednej transakcji miesięcznie to wszystkie bankomaty na świecie są darmowe.
Ja mam DOBRE KONTO w bank millennium ale sobie to chyba zmienię i nie będę się już martwił ile to razy wyciągać ze ściany w HR.

Chyba se z żoną zmienimy bo formalności typu zmiana nr konta w firmie czy US dokonują za klienta.

Te ubezpieczenie jest przez rok darmowe , też otworzyłem sobie te konto - jest jeden myk jeśli dobrze doczytałem opłata miesięczna za kartę 3 złote ale i tak się opłaca
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 05.06.2014 14:42

Nie ma tej opłaty jeżeli spełniamy dwa punkty wspomniane przeze mnie wyżej.
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 06.06.2014 07:33

a no to super - widocznie coś żle zrozumiałem.....pozdrawiam .....
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 06.06.2014 07:44

kaeres napisał(a):W banku millennium weszło teraz konto 360`.

Ojej... świetna informacja. Mamy konto w Millenium więc przed wyjazdem zmienimy na konto 360. Jeszcze mam konto w Pekao więc płatność kartą też jest korzysta i wybieranie z bankomatów Zagrebacka Banka bez prowizji... Zawsze to kilka groszy więcej w portfelu :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 06.06.2014 08:11

Tutaj wszystko jest opisane. Warunki na samym dole tabelki.
http://www.bankmillennium.pl/pl/klienci ... anie-kont/
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 06.06.2014 08:55

karta, karta, karta :)

gdzie kartą nie można to co jakiś czas z 500kn z bankomatu
adasiek231
Globtroter
Re: Przelew do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) adasiek231 » 09.06.2014 11:35

W ubiegły weekend byłem na Słowacji płaciłem kartą (nie wypłacałem z bankomatu) w restauracji i sklepie bank PARIBAS mi policzył po 4,32 zł za 1 euro :/ a w kantorze można kupić po 4,11 zł.
Ostatnio edytowano 09.06.2014 12:45 przez adasiek231, łącznie edytowano 1 raz
pitern77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitern77 » 09.06.2014 12:41

My mówimy o przelewach a nie wyplatach w ścianie
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 09.06.2014 15:13

adasiek231 napisał(a):W ubiegły weekend byłem na Słowacji płaciłem kartą (nie wypłacałem z bankomatu) w restauracji i sklepie bank PARIBAS mi policzył po 4,32 zł za 1 euro :/ a w kantorze można kupić po 4,11 zł.

Widzę że rzadko płacisz kartą po za naszym krajem ?!
To jest norma że w kantorze masz E po 4,11 a w banku po 4,32.
W zeszłym roku jadąc do Cro kupiłem Euro po 4,10 w Cro zapłaciłem za zakupy w Lidlu i policzyli mi Euro po 4,36 :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Płacisz kartą czy gotówką - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone