Miłego dnia ! Słuchajcie czy przy takich operacjach pobierana jest jakaś prowizja za granicą ? Czy tylko przeliczany jest kurs danej waluty do złotówki ?
Dziękuję za odp. Artur
Bahama napisał(a):Miłego dnia ! Słuchajcie czy przy takich operacjach pobierana jest jakaś prowizja za granicą ? Czy tylko przeliczany jest kurs danej waluty do złotówki ?
Dziękuję za odp. Artur
Irecki napisał(a):zalezy z jakiego banku ma sie visa elektron, przykladowo mBank juz pobiera prowizje za transakcje bezgotowkowe, o ile sa one w innej walucie niz waluta rozliczeniowa, a kuna jest inna.
Proponuje aby kazdy sobie dokladnie sprawdzil we wlasnym banku.
oto link do mBanku
http://www.mbank.com.pl/przewodnik/opla ... ctron.html
Pozdrawiam
pepe1969 napisał(a):Łukasz napisał(a):Ale za to płacąc Visą Elektron za granicą można poczekać sobie trochę na autoryzacje.
Ja nawet w Polsce czekałem kiedyś 20 minut.
Trochę się boję płacić kartą. Chyba trzeba mieć jednak zapas EURO.
Marena napisał(a):W moim banku udzielono mi informacji, że kwota, którą należy zapłacić kartą VISA przeliczana jest na Euro, a następnie na PLN + od 1.06.2006 3% prowizji dla banku od zralizowanej transakcji. Ale to i tak wychodzi taniej i wygodniej niż kupowanie walut w PL.
pt napisał(a):Łukasz napisał(a):Ale za to płacąc Visą Elektron za granicą można poczekać sobie trochę na autoryzacje.
Potwierdzam kłopoty z płaceniem Visą Elektron,w zeszłym roku w Słowenii i w Cro.Uratowała mnie MC.
pozdrawiam
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne