pablo2222 napisał(a):Mam kartę kredytową w citibanku. Założyłem ze względu na promocje na powitanie. Za kartę i jej wznowienie nie pobierają opłaty. Nie ma limitu wartości dokonanych transakcji bezgotówkowych w roku aby nie pobierali opłaty rocznej. Poszperałem teraz w ich regulaminach i proszę co znalazłem. Prowizja od przewalutowania z waluty innej niż złoty 5,8%, wypłata "ze ściany" w innym kraju to samo. W PKOBP w karcie którą zamknąłem było 3,5%, zwykła debetowa w tej samej wysokości. Chyba wracam na stare śmieci.
Karta kredytowa nie jest do płacenia za granicą czy wybierania z bankomatów - tak mi kiedyś ktoś powiedział i się tego trzymam. Tymi kartami płacę tylko za zakupy stacjonarne czy w necie. Dodatkowo podobnie jak Ty poluje na promocje. Np. w City założyliśmy w zeszłym roku 3 karty. Przez pół roku wpadły nam 2 x LG K8 i 1 x jakiś tablet Lenovo . Teraz z T-Mobile czyli Alior idzie kolejny tablet . O ile w Citi koszt uzyskania tych 3 prezentów wyniósł mnie dokładnie ZERO zł a karty już zamknięte to w T-Mobile musiałem za całe 5zł jakiegoś grupona kupić