AdamSz napisał(a):Chorwacja, to jest wyjatkowo zbankomaciały i skartowiony kraj Nawet na wielu małych wysepkach, gdzie dwa domy na krzyż, w sklepie kartą , a w murze fabryka papierków. Jestem pod wrażeniem Nie ma co brać kun z Polski. najwyżej jakieś 500 na rozruch. Hej
dominicue napisał(a):Mogę tylko potwierdzić, to co ktoś wcześniej napisał na forum.
Najtańszą opcją jest kupno Euro w polskim kantorze (w kantorach przygranicznych z racji dużych obrotów wychodzi najkorzystniej), a potem za te Euro kupno Kun na miejscu. Wyszło mi z 5 gr taniej na Kunie niż płacąc Visą.
Chorwacja, to jest wyjatkowo zbankomaciały i skartowiony kraj Nawet na wielu małych wysepkach, gdzie dwa domy na krzyż, w sklepie kartą , a w murze fabryka papierków. Jestem pod wrażeniem Nie ma co brać kun z Polski. najwyżej jakieś 500 na rozruch. Hej
stew666 napisał(a):Chciałbym poinformować użytkowników karty PayPass, MasterCard Debi z mBanku, że od dnia 13-05-2013 roku ulega zmianie tabela opłat i prowizji za korzystanie z ww karty, krótko mówiąc nie będzie już darmowych (bez prowizji) wypłat z bankomatów za granicą. Oto link:
http://www.mbank.pl/porozmawiajmy/blog/ ... tml?lang=P
AdamSz napisał(a):No to ciekawe, co teraz będzie lepiej, kuny PL, euro, czy PLN z PL i wymiana na kuny na poczcie w HR, czy dalej wypłata w ścianie ? a może jakiś inny wariant ?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne