ita napisał(a):wybierać w kunach, taniej wychodzi.
A to nie chodzi o to, jaka waluta ma być na wydruku z bankomatu?
piotrulex napisał(a):Lechoo napisał(a):ita napisał(a):wybierać w kunach, taniej wychodzi.
Dokładnie, taniej chyba o 4-5 groszy kuna wychodzi.
4-5 groszy???
Toć to ładnych kilka procent?
Jak będę rachunek na campie płacił z 4 tysie kn to zakładając średnio 0,045zł różnicy da nam 180 zeta
To możliwe?
Ktoś jest w stanie w prosty acz pewny sposób wytłumaczyć z czego to wynika?
ufon73 napisał(a):Orientuję się ktoś jak w przypadku debetowek mbanku?
Zmieniło się coś od prloprzedniego roku?
eStefan napisał(a):Lenistwo lenistwem, ale dziwie się że ktoś jest wstanie w takich kwestiach zaufać anonimowej osobie z internetu.
ufon73 napisał(a):Lenistwo? Hmm trochę was poniosło
Sprawdzalem w necie, dzwonilem do banku.
Po to jest forum aby pytać. Pytać ludzi którzy byli w podobnej sytuacji i może wiedzą jak to wygląda ?
W zeszłym roku (w tej samej sprawie) byłem w dwóch oddziałach i dzwonilem na mlinie. Za każdym razem słyszałem coś innego.
Więc nie, nie uważam że to jest lenistwo .
Crocodyl napisał(a):ufon73 napisał(a):Lenistwo? Hmm trochę was poniosło
Sprawdzalem w necie, dzwonilem do banku.
Po to jest forum aby pytać. Pytać ludzi którzy byli w podobnej sytuacji i może wiedzą jak to wygląda ?
W zeszłym roku (w tej samej sprawie) byłem w dwóch oddziałach i dzwonilem na mlinie. Za każdym razem słyszałem coś innego.
Więc nie, nie uważam że to jest lenistwo .
A wystarczy poczytać Tabelę opłat i prowizji
Lechoo napisał(a):Z tego co pamiętam to w bankomacie przy wyborze PLN jest od razu podany kurs i w tamtym roku był o ile dobrze pamiętam 0.62. Wybierając kuny bank policzył po 0.58. Z czego to wynika to nie mam pojęcia
amatus1 napisał(a):płatnośc dzis w cro, dokładny przelicznik 0,582 zł za 1 kune. Nie opłaca sie brać żadnej gotówki i dawac zarobić pośrednikom w pseudo kantorach.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne