No to po psikusie w t-mobile bankowe które zmienia regulamin z 01.08 a co za tym idzie czas zmienic niestety konto.
A więc po głębszej analizie założyłem konto w PKO SA - Eurokonto Aktywne Plus + karta Visa Debit Gold .
Co dobrego dla Nas Cromaniaków w tym zestawie produktów - w duzym skrócie napiszę może się komuś przyda.
Samo konto kosztuje 9,99 ale dostajemy całkiem ciekawy pakiet ubezpieczeń (deal z Alianz)
-Assistance Domowy - pomoc wyspecjalizowanego fachowca (m.in. hydraulika, ślusarza, elektryka) w przypadku awarii w Twoim mieszkaniu. Naprawę sprzętu RTV, AGD (pralek, zmywarek, lodówek) oraz pomoc informatyka w razie awarii komputera.
Assistance Medyczny w Kraju - pomoc medyczną w kraju po nieszczęśliwym wypadku, np. wizytę lekarza lub pielęgniarki, transport do/ze szpitala lub przychodni.
Assistance za Granicą - pomoc w podróży zagranicznej na terenie wszystkich państw świata, w razie wypadku lub nagłego zachorowania, m.in. pokrycie kosztów leczenia, rekonwalescencji, transportu medycznego do Polski, pomocy prawnej.
Assistance Samochodowy - pomoc w podróży samochodem w Polsce i w krajach Unii Europejskiej w razie wypadku lub awarii, m.in. usunięcie usterki, holowanie do warsztatu, nocleg w hotelu a także informacja telefoniczna o natężeniu ruchu i stanie dróg w Polsce.
Ponadto do Twojej dyspozycji oddajemy usługę Assistance Informacyjny, w ramach którego możesz korzystać z ciekawych Infolinii dotyczących różnych dziedzin życia, m.in: Infolinii Medycznej, Twoje Dziecko, Twój Dom i Ogród, Podróżnej.
Jak coś mogę dać skan z zakresami i kwotami obejmującymi ubezp. - są całkiem niezłe
Uwaga Assistance samochodowy =auto do 10 lat
Co do karty - to VISA DEBIT GOLD jest moim zdaniem najkorzystniejszą karta do płatności za granicą a czego ?
Ponieważ przewalutowanie jest tylko po stronie VISA po jej kursach
cytat z regulaminu " P 4.1.5 - Transakcje wykonane kartą j.w w walutach obcych są przeliczane w dniu transakcji z waluty w jakiej transakcja została dokonana na dolary USD a nastepnie na złote, według kursów w systemie VISA.
Co to znaczy dla Kowalskiego - wybieramy kasę w Cro ze ściany lub bezgotówkowo i przelicza wg tego kalkulatora :
LINK [url]https://www.visa.pl/karty-dla-ciebie/kalkulator-walutowy[/url]
Koszt na dziś 1 Croatian Kuna = 0,587027 Polish Zloty moim zdaniem rewelacja patrząc że nie bawimy się w kantory itd.
Karta jest Debit więc online.
Visa wysyła kwote w PLN do naszego banku i tyle .
Co do warunków żeby za kartę nie płacić - 4 transakcje bezgotówkowe w miesiącu / wpływy zewn na konto 5tys brutto.
Dodam że wypłaty tą kartą na całym świecie bez prowizji - oczywiście po spełnieniu warunków.
Jakby ktoś miał uwagi czy pytania chętnie odpowiem przeczytałem całkiem dokładnie regulamin
Zawsze chwalę co korzystne więc wcześniej pisałem o innych produktach innych banków więc nie daj Boże niech nikt Mnie nie posądzi o reklamę