AdamBeata napisał(a):Ograniczone godziny otwarcia - to prawda, ale poczty mają wszędzie ten sam kurs dzienny i jak porównałem w zeszłym roku kurs złotówki np. na poczcie w jakiejś dosłownie pipidówie to okazał sie lepszy niż w każdym innym banku czy kantorze np. w Orebicu, gdzie tego rodzaju instytucje są na każdym kroku.
Powiem szczerze, jak od 5 lat wożę złotówki to jeszcze nie spotkałem się z pocztą co ich nie przyjmowała, a raczej tylko po zadupiach sie poruszam
@ppl3 napisał(a):Witam i mam do was pytanie odnośnie płacenia za chorwacką autostradę karta. Jedziemy ze znajomymi do Chorwacji będzie to nasz pierwszy wypad, chcemy zaoszczędzić trochę czasu na staniu na bramkach w CRO i płacić kartą, czy posiadając zwykłą kartę do bankomatu w Polsce bank bzwbk albo pekao (konto w złotówkach) płatność przejdzie? Mieliście jakieś problemy z takimi płatnościami? I czy potrafiłby ktoś podać tak pi razy oko ile to będzie 306 kn bo tyle mi wyszło za autostradę w jedną stronę (opel vivaro) w przeliczeniu banku bo gUgle mówi o kwocie 178zł. Tylko nie bijcie jak nie napisałem tu gdzie trzeba jakby tak sie stało to przepraszam
@ppl3 napisał(a):Witam i mam do was pytanie odnośnie płacenia za chorwacką autostradę karta. Jedziemy ze znajomymi do Chorwacji będzie to nasz pierwszy wypad, chcemy zaoszczędzić trochę czasu na staniu na bramkach w CRO i płacić kartą, czy posiadając zwykłą kartę do bankomatu w Polsce bank bzwbk albo pekao (konto w złotówkach) płatność przejdzie? Mieliście jakieś problemy z takimi płatnościami? I czy potrafiłby ktoś podać tak pi razy oko ile to będzie 306 kn bo tyle mi wyszło za autostradę w jedną stronę (opel vivaro) w przeliczeniu banku bo gUgle mówi o kwocie 178zł. Tylko nie bijcie jak nie napisałem tu gdzie trzeba jakby tak sie stało to przepraszam
giba0909 napisał(a):Ja w 2014r za przejazd w obie strony /lpg, benzyna, winiety opłaty za autostradę/ płaciłem karta PKO. Bank przeliczał Euro po kursie oscylującym 4,3 czyli drożej niż był kurs tej waluty.
giba0909 napisał(a):Kurs Euro w Polsce był wtedy chyba poniżej 4,2. Wychodzi więc, że trochę taniej byłoby płacić gotówką w walucie danego kraju.
giba0909 napisał(a):No tak dokładnie jeszcze tego nie liczyłem. Płaciłem kartą bo koszt przejazdu dzieliliśmy wtedy na pół po przyjeździe- tak było wygodniej. Szczerze powiedziawszy dopiero dziś do tego wracam i zastanawiam się czy opłacało się płacić kartą.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne