napisał(a) SingSing74 » 07.02.2016 15:11
Oczywiście nikomu nie każę korzystać z takiego czy innego rodzaju płatności. Sugeruję jednak na czym można co nieco zaoszczędzić i podaję konkrety. Jeśli ktoś z tego skorzysta lub nie, to jego sprawa.
Jeżeli jednak ktoś podaje dany rodzaj konta, karty czy innego rodzaju płatności jako najlepszy/najkorzystniejszy, to sam oczekuję konkretów w postaci linków do danej oferty. Być może na tej podstawie zmienię zdanie i sam zacznę płacić kartami. Niestety jak do tej pory nikt z zachwalających rozmaite karty, konta i przeliczniki nie był w stanie tego udowodnić, a samo zapewnienie mnie nie przekonuje.
Moje wpisy nie odnoszą się do osób, które płacą kartą dla wygody, więc w takim wypadku proszę na moje posty nie odpisywać. Chodzi mi o ludzi, którzy twierdzą, że ich banki przeliczają korzystniej niż zakup chorwackiej waluty za euro kupione w Polsce.
Dodam tylko, że po wprowadzeniu w bieżącym miesiącu podatku bankowego, większość banków poza obniżeniem oprocentowania lokat, już niebawem planuje podnieść marże, opłaty i prowizje.