iluk napisał(a):Witam wszystkich. Mam pytanko do Chorwacji wybieram sie juz w piatek i mam pytanie czy oplaca sie brac ze soba zlotowki czy jednak lepiej euro. Napiszcie prosze ile mozna dostac teraz w Cro za 100zł i za 100Euro bede wdzięczny
decklen napisał(a):Czy ktoś płacił kartą Alior Banku (MC) a może kartą Banku BPH (Visa)
czym lepiej płacić
iluk napisał(a):Witam wszystkich. Mam pytanko do Chorwacji wybieram sie juz w piatek i mam pytanie czy oplaca sie brac ze soba zlotowki czy jednak lepiej euro. Napiszcie prosze ile mozna dostac teraz w Cro za 100zł i za 100Euro bede wdzięczny
zejnowski napisał(a):Czy to nie bez sensu... mam kartę MasterCard Debit PayPass i... wypłacając w PL w nieswoich bankomatach kasę płacę 5 zł, a na całym świecie prowizja to 0 zł :/ Szok.
stoku napisał(a):Jeśli chodzi o wypłatę gotówki za granicą to np. dla karty visa elektron eKonto z mBanku prowizja od wypłaty wynosi 0 zł,natomiast jest doliczona prowizja za przewalutowanie 2%.
Praktycznie przy dzisiejszych kursach gdybym wypłacał tą kartą w bankomacie w cro to za wypłatę 1000 kun zapłaciłbym 568zł 60gr.
Natomiast gdybym kupił kuny w kantorze w Warszawie na Grójeckiej za 1000kun zapłaciłbym 570zł.