wikol napisał(a):Bravik napisał(a):Przy wypłacie gotówki karta MC z Pekao SA (konto Przekorzystne) bankomaty Zagrebacka Banka i HPB Banka doliczają do każdej transakcji 22 kuny. To chyba ta opłata surcharge. Kwota stała, niezależna od ilości pobranej gotówki.Bravik napisał(a):wikol napisał(a): Czyżby zapowiadana prowizja ?
Chciałbyś, Wikol.
Austria Bank i UniCredit Banka Slovenija będące w grupie UniCredit żadnej dodatkowej dopłaty nie doliczają. Sprawdzone w drodze do Chorwacji. HPB Banka nie należy do włoskiej grupy, a chciał doliczyć sobie 25 kun. A bankomat Moneyget - wyplata bez żadnych dodatków. Tak więc Twoja teoria na razie nie trzyma się kupy.
Czyli reasumując od tego roku płacimy prowizję 22kn wypłacając z bankomatu Zagrebacka Banka kartą banku PEKAO SA w sławetnym koncie Przekorzystnym na terenie Chorwacji.
Bravik napisał(a):Przy wypłacie gotówki karta MC z Pekao SA (konto Przekorzystne) bankomaty Zagrebacka Banka i HPB Banka doliczają do każdej transakcji 22 kuny. To chyba ta opłata surcharge. Kwota stała, niezależna od ilości pobranej gotówki.
niuniek napisał(a):Bravik, dopytam jedynie, czy wspomnianą opłatę 22 kun widać na ekranie bankomatu? Jeśli tak, rozumiem, że można anulować transakcję i poszukać inny, który tej opłaty nie pobiera.
niuniek napisał(a):Bravik, dopytam jedynie, czy wspomnianą opłatę 22 kun widać na ekranie bankomatu? Jeśli tak, rozumiem, że można anulować transakcję i poszukać inny, który tej opłaty nie pobiera.
Venom555 napisał(a):Nie wiem jak jest w waszych bankach ale w takim jak np mbank mam założone konto w HRK i kupiłem kuny po 59 groszy i po problemie. Pokazało mi się tyle kun ile kupiłem i jak płace kartą to schodzi mi z tego limitu. Bez przewalutowania etc itp.
lolekanabolek napisał(a):Pekao przekorzystne i Curve w Zagrebacka banka z prowizja 22 kuny.
milosz78 napisał(a):W tym roku planuję podobnie z kontem Aurum w PKO BP.
niuniek napisał(a):lolekanabolek napisał(a):Pekao przekorzystne i Curve w Zagrebacka banka z prowizja 22 kuny.
Będzie jednak trzeba posprawdzać inne bankomaty w danej miejscowości, które nie będą pobierały tej opłaty. Będę też liczył na kolegę Bravik, który obiecał sprawdzić ...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne