mariucous napisał(a):dużo się traci na podwójnym przewalutowaniu? takowe występuje akurat w sync
barat napisał(a):Cześć,
Ja jadę już w czwartek i po zrobieniu rekonesansu mam zamiar:
1. Płacić gdzie się da kartą Polbank T-Mobile - nie ma podwójnego przewalutowania (od razu HRK->PLN) i jeszcze jest 1% cashback
2. Wypłacać z bankomatu mam zamiar za pomocą Alior Sync - założyłem konto w środę i mam nadzieję, że do środy karta dojedzie
Gotówki w EURO tyle co na "po drodze" i na nocleg może się przydać.
Mam nadzieję, że plan wypali i Alior dośle kartę w tydzień
mama_Kapiszonka napisał(a):02 sierpnia, wypłata kun w bankomacie z karty aliorowskiej kurs 0,6164 uuuuu... drogo!!!
tankowanie przy autostradzie w Cro - wyszedł kurs 0,5847
wypłata w bankomacie Wypłata w bankomacie - wyszedł kurs 0,587
jadrolinia sucuraj-drvenik 148 kn rozliczono wg kursu 0,5905
wypłata z bankomatu w Sucuraju w tym samym dniu wg kursu 5,5904
20 lipca prom ze Splitu na Hvar - 435,5 Kn wg kursu 0,5854
zakupy - zapłata kartą bzwbk'u - wyszedł kurs 0,5978
Przed wyjazdem w kantorze kupiliśmy zapas kun wg kursu 0,59 - więc chyba rzeczywiście płacenie kartą nie dosyć, że wygodne, to i tańsze w wielu przypadkach...
sdolas napisał(a):Odświeżam
Wyjazd w tym roku
Jakim typem karty najlepiej się posługiwać, ma to znaczenie na prowizje i opłaty za wypłaty z bankomatów, np. Visa, MasterCard ..... ?
sdolas napisał(a):Podpytuję tutaj by zweryfikować.
Do banku się odezwę z pewnością, a weryfikacja jest konieczna bo niestety kompetencje konsultantów to temat rzeka i nie mam do nich zbyt dużego zaufania. Wcisną wszystko bo to ich pieniądz a potem się okazuje że wcisnęli nam nie to co naopowiadali.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne