Sol-Wagon napisał(a):piotrulex napisał(a):Lechoo napisał(a):Czyli w normie
Tak se. Patrząc na różnice przy podanym, nawet obok, kursie to daje 0,016zł na sztuce
Zakładając wydanie kartą choć 5000kn to daje nam 80zł. Niby niewiele, ale mogę za to wypożyczyć np 3x po godzince SUPa, zjeść 3 pizze, kupić w sklepie co najmniej 10 piw czy z 40kg arbuza w Konzumie
masz rację, a co z pozostałymi możliwościami oszczędzania?
przelicz ile zaoszczędzisz na paliwie jadąc np. 120 a 150 km/h...
Ale my nie rozmawiamy o prędkości jazdy, ilości zjedzonych lodów czy wypitego piwa
Na założenie dodatkowego konta, które nic mnie nie kosztuje, poświeciłem z 20-30 minut. To był maks włącznie z wizytą kuriera. Za to, że założyłem u nich konto dostałem jeszcze 1 czy 2 stówy w prezencie na konto. Używam go od 2-3 lat do dziś, gdyż mój wieloletni bank nie miał nawet aplikacji czy BLIKa. Na tym wieloletnim kisi się pieniądz na koncie i lokatach oraz obsługiwane są codzienne sprawy. Z tego dodatkowego są płacone zakupy przez net czy knajpa jak jesteśmy na wycieczce rowerowej bez portfela
Też cenię swój czas, ale 30 minut jest mniej warte niż 80zł, niestety nie zarabiam netto prawie 30 tysi miesięcznie ...
Wiele na wakacjach nie wydaję, ale nawet ja przepuściłem kartą w kunach więcej niż 5000kn/3000zł więc i oszczędność była większa niż wspomniane 80zł (po dokładnym przeliczeniu wyszło około 120zł). To tylko tak dla przykładu było podane