Jeśli kogoś zainteresuje:
właśnie zapłaciłem 180 kuna za prom - karta VISA w ING Bank Śląski, konto PLN.
Wzięło 105,92 pln.
Lechoo napisał(a):Czyli w normie
piotrulex napisał(a):Lechoo napisał(a):Czyli w normie
Tak se. Patrząc na różnice przy podanym, nawet obok, kursie to daje 0,016zł na sztuce
Zakładając wydanie kartą choć 5000kn to daje nam 80zł. Niby niewiele, ale mogę za to wypożyczyć np 3x po godzince SUPa, zjeść 3 pizze, kupić w sklepie co najmniej 10 piw czy z 40kg arbuza w Konzumie
Flayszakal napisał(a):Też mam kartę VISA w śląskim ...
i właśnie sobie wyobraziłem wszystkie ceregiele przy zmianie "swojego banku", które musiałbym wykonać, żeby zaoszczędzić 80 złotych
No nie powiem, zaśmiałem się
Serio, uważam że mój czas jest wart duuużo więcej. Ale co kto woli
Flayszakal napisał(a):Też mam kartę VISA w śląskim ...
i właśnie sobie wyobraziłem wszystkie ceregiele przy zmianie "swojego banku", które musiałbym wykonać, żeby zaoszczędzić 80 złotych
No nie powiem, zaśmiałem się
Serio, uważam że mój czas jest wart duuużo więcej. Ale co kto woli
paulr napisał(a):W mbanku jest konto walutowe w hrk, plus karta wielowalutowa. ( mozna otworzyc konto w hrk, euro, korona czeska itp.) Przez internet waluta jest tansza. Np kantor internetowy okolo 0.585 za kunę. Ale... zeszłego roku zrobiłem przelew za noclegi nie w euro a w kunach, bo okazało siębże wyjdzie kilka stowek taniej. Plus tansze kuny z kantoru internetowego i zysk w porowaniu z kurse z karty pln czy jak mialem wczesniej euro i przeliczaniu przez bank na hkr wyszedl mi zeszlego roku kilka stowek. Czy duzo do calego kosztu, pewnie nie, ale po co dawac bezsensownie zarabiac bankom, a konto w mbanku jak tu się czyta jest dosc popularne, a majac tam konto to tylko kilka klikow przed komputerem
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne