wikol napisał(a):Rozwiązaniem chyba nie jest założenie kolejnego konta np. w sugerowanym banku PKO SA ? i wypłata w bankomatach ZB bez prowizji ?
Nie ma takiego banku.
Jest Pekao S.A. i PKO B.P.
wikol napisał(a):Obecnie konto w PKO SA jest chyba najkorzystniejszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o płatności w Chorwacji.
Akurat mam konta w innych bankach. I zastanawiam się czy jest sens otwierać kolejne konto na 11 dni ....?;) Potem trzeba będzie je zamknąć gdyż do niczego nie będzie ono potrzebne. Druga opcja to zabranie gotówki i wymiana w kantorze.
wikol napisał(a):Obecnie konto w PKO SA jest chyba najkorzystniejszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o płatności w Chorwacji.
Akurat mam konta w innych bankach. I zastanawiam się czy jest sens otwierać kolejne konto na 11 dni ....?;) Potem trzeba będzie je zamknąć gdyż do niczego nie będzie ono potrzebne. Druga opcja to zabranie gotówki i wymiana w kantorze.
boboo napisał(a):Gwoli ścisłości, tego pogrubionego też nie ma.anakin napisał(a):Nie ma takiego banku.
Jest Peako S.A. i PKO B.P.
Za to jest Pekao.
Bartek81 napisał(a):Od dziś jestem w Baška Voda, jeśli chodzi o Pekao S.A to platnosci karta czy w sklepach czy restauracjach czy na bramkach przewalutowuje na kurs 0,57. Przy wypłatach z bankomatów unicredit Group np. Zagrebacka bank wypłaty bez prowizyjne po kursie 0,61.
Bravik napisał(a):Bartek81 napisał(a):Od dziś jestem w Baška Voda, jeśli chodzi o Pekao S.A to platnosci karta czy w sklepach czy restauracjach czy na bramkach przewalutowuje na kurs 0,57. Przy wypłatach z bankomatów unicredit Group np. Zagrebacka bank wypłaty bez prowizyjne po kursie 0,61.
A którą opcję przy wypłacie wybrałeś? W HRK czy przeliczenie w PLN? Bo musiałeś zrobić coś nie tak.
Tydzień temu kolega, który ma również konto w Pekao S.A. wrócił z BV i Zagrebacka liczyła ten sam kurs przy wypłatach jak przy płatnościach kartą.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne