endryu napisał(a):Płacąc kartą czy gotówką żądać paragonu. W marketach kasjerki po skasowaniu osobiście podawały paragon.
Naprawdę masz w planie porównywać market z knajpą?
Nie widzisz różnicy???
kaeres napisał(a):Bzdura, czyli kłamię ?
Nie rozumiem.
Zapytaj Konrada, był przy mnie gdy chciałem płacić kartą w Pagu i sam się dziwił bo kilka dni wcześniej była możliwość w tym samym miejscu.
W Vrbniku tylko i wyłącznie w konobie Luce można płacić kartą. Próbowałem w Gospoja etterem, Gospoja Pizzeria i PLACA.
W żadnej nie dało się zapłacić kartą. Kilka lat temu bez problemu.
W Krk, kawiarnia Katarina również w tym roku nie mogłem zapłacić kartą.
piotrulex napisał(a):0,5952 z wtorku
PKO Inteligo
blatko napisał(a):piotrulex napisał(a):0,5952 z wtorku
PKO Inteligo
wg regulaminu inteligo dolicza 3,5% do płatności zagranicznych, czyli w momencie płatności blokują na twoim koncie kwotę po kursie visa/mc (i to jest to twoje 0,5952 z wtorku) a za kilka dni (nieraz po tygodniu i dłużej) doliczą swoje 3,5% do tej transakcji, czyli kuna wyjdzie wtedy po 0,6160. Sprawdź konto i tą płatność za tydzień lub dwa
Bravik napisał(a):Kolego Łukaszu ApropoDefacto zgodnie z zapowiedziami , głowę mam całą w popiole
krutom napisał(a):Bravik napisał(a):Kolego Łukaszu ApropoDefacto zgodnie z zapowiedziami , głowę mam całą w popiole
Brawo, osoba inteligentna korzysta z rad innych i jest w stanie przyznać się do błędu. Nie jest to zjawisko powszechne.
Na prawdę podziwiam i życzę z całego serca udanych wakacji.
Bravik napisał(a):krutom napisał(a):Bravik napisał(a):Kolego Łukaszu ApropoDefacto zgodnie z zapowiedziami , głowę mam całą w popiole
Brawo, osoba inteligentna korzysta z rad innych i jest w stanie przyznać się do błędu. Nie jest to zjawisko powszechne.
Na prawdę podziwiam i życzę z całego serca udanych wakacji.
Aż się cały spłoniłem . Chyba się będę musiał Ożuja napić
A tak na serio - dzięki za życzenia. Jak zrealizuję to co zaplanowaliśmy, to na pewno będą udane.
piotrulex napisał(a):0,5952 z wtorku
PKO Inteligo MasterCard
Bravik napisał(a):Tak jak wcześniej pisałem, ponownie założyłem konto w Pekao SA, tym razem nazwane Przekorzystnym. Do konta przypisana zwykła karta debetowa MasterCard, bez opcji wielowalutowej. Dzisiaj dwukrotnie wybierana gotówka z bankomatów Zagrebacka Banka w Makarskiej. Kwoty już zaksięgowane na koncie po kursie 0,5765 PLN za HRK. Myślę że to chyba dobry kursik . Jutro sprawdzę bezpośrednie płatności kartą np. w Konzumie.
Kolego Łukaszu ApropoDefacto zgodnie z zapowiedziami , głowę mam całą w popiole
dominikzw napisał(a):Mam pytanie do posiadaczy konta Pekao. Płaciłem dzisiaj kartą za e-winietę węgierską. Wszystko poszło oczywiście sprawnie.
Tylko zastanawia mnie czy kwota którą została zdjęta już z konta to kwota ostateczna ? czy może jeszcze ulec zmianie np. w przeciągu 1/2 dni roboczych?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne