ApropoDefacto napisał(a):Bravik napisał(a):ApropoDefacto napisał(a):Bravik napisał(a):PEKAO SA , konto Aktywne Plus. Też latami korzystałem z Zagrebacka Banka bez prowizji i przewalutowań. Nigdy nie brałem gotówki na wyjazdy do Chorwacji . Nawet euro za apartamenty wyciągałem z bankomatów Unicreditu w Austrii lub na Słowenii. Aż do sierpnia ubiegłego roku gdy przewiozłem się na wypłacie gotówki z bankomatu Unicreditu w czeskiej Pradze. I tyle w temacie.
To może wybrałeś świadomie bądź nie to przesławne przewalutowanie (czy jak to się nazywa) w bankomacie ? bo serio, Bank Pekao ma się dobrze w Chorwacji co chyba każdy potwierdza. Kartę masz jaką? mastercard ?
Myślicie, że kurs na wakacje skoczy na level 0,60 ? (z Pekao) ciekawe po ile wypłacają/ płacą użytkownicy revoluta
Łukasz, jeżdżę do Chorwacji od wielu, wielu lat. Od wielu lat korzystałem z Mastercard PEKAO SA. I tak jak pisałem we wcześniejszych postach założenie drugiego konta bankowego w PEKAO SA. było świetną decyzją. W samej np Makarskiej gdzie byłem wielokrotnie korzystałem tylko z dwóch bankomatów, przy drogerii DM i w porcie przy banku ZB. Widzę że byłeś w Makarskiej to powinieneś wiedzieć gdzie to jest. Po tym jak mnie załatwili w Pradze, po głupich tłumaczeniach w banku, zaraz po powrocie izlikwidowałem to konto.
Jeśli jednak twierdzicie że nic się nie zmieniło to jeszcze dziś pójdę do banku i założę ponownie konto. W sierpniu jadę na 3 tygodnie do Makarskiej i jeśli wybiorę gotówkę z bankomatu i zrobię płatności kartą w rozsądnym kursie, to publicznie posypię głowę popiołem . OK?
Wiem gdzie to jest, sam tam wielokrotnie wybierałem pieniądze, dlatego dziwne, że Ciebie potraktowali inaczej niż wszystkich. Ciężko powiedzieć co mogło być tego powodem. Mogłeś złożyć reklamację, nawet dla samej zasady Niedawno przenosiłem się na konto przekorzystne z kartą wielowalutową i znajoma, która jest kierownikiem banku po raz kolejny zapewniła mnie, że jak na razie nic się nie zmienia i wypłacam/płacę w na tych samych zasadach co rok temu dlatego zachęcam bo warto zaoszczędzić "parę groszy" na tańszym kursie kuny zwłaszcza, że teraz kartę mam podpiętą pod telefon i nie musze chodzić wszędzie z portfelem z brakiem kompetencji ze strony telefonicznych "doradców" też się spotkałem dlatego zachęcam do kontaktu z kimś ogarniętym najlepiej osobiście w placówce banku.
Ps. Głowy popiołem nie syp, lepiej karlovacko przywieź
Tak gwoli prawdy , jak pisałem ten cyrk z kartą miał miejsce w czeskiej Pradze, nie na Chorwacji. Co do Karlovacka to raczej nie przywiozę bo będzie za ciężko (jadę pociągiem) ale kilka za Twoje zdrowie mogę wprowadzić