Bravik napisał(a):Valdi1102 napisał(a):Witam, od lat korzystam z karty platniczej banku PEKAO SA, zawsze przelicznik średni kurs NBP na dany dzień przy transakcjach bezgotówkowych i wypłatach z bankomatów uni credit, oczywiście bez prowizji, wypłaty z bankomatów robiłem w cro, bih, de, w każdym bankomacie uni credit było tak samo, mapa bankomatów dostępna jest na stronie banku, pozdrawiam
Tak było jeszcze w 2016 roku. Ale PEKAO SA nie jest już bankiem Unicreditu. W 2017 PEKAO SA zostało przejęte przez PiS i PZU i niestety to co było takie fajne się skończyło. Jeszcze w 2016 wyciągałem na Słowenii czy w Austrii euro taniej niż nasze kantory je skupywały. To samo było w Chorwacji. Ale już w sierpniu PEKAO SA wyd...mało mnie na trzy stówy przy wyciąganiu 15 tys. koron (wartość transakcji ok.2 400 PLN) z bankomatu Unicreditu w czeskiej Pradze.
Czyli średni kurs z sierpnia 2017wynosil 0,164 (archiwum NBP) x15000=2460, czyli wszystko po staremu, pewnie okazja się nadarzyła dowalić pisowni, ale tutaj też na forum gdzie sami pogodni ludzie, :hut