pawelli napisał(a):A jak w tym roku z Mbankiem ?
Opłaty Panie kolego opłaty za wypłaty z bankomatu.
pawelli napisał(a):A jak w tym roku z Mbankiem ?
mariucous napisał(a):korzystał ktos z aliro sync w chorwacji ?
mner napisał(a):Nie jestem w tym momencie w Chorwacji ale mogę podać:
Bank BGŻ, Karta MasterCard Debit,
dzisiejszy kurs kuny w MasterCard - 0.134338 Euro
przeliczenie w BGŻ (wg. ich własnego kursu sprzedaży 1E-4,1227 PLN) - 0.134338x4,1227= 0,5538 zł za jedną wydaną bezgotówkowo kunę. Przy wypłacie z bankomatu gotówki dodatkowo prowizja 3% ale nie mniej niż 8 PLN.
Dla zainteresowanych:
Kurs MasterCard
Kurs BGŻ
KTomek napisał(a):Błagam o trochę cierpliwości. Napiszcie czy dobrze to wszystko liczę z płaceniem kartą w Cro? Mam kartę Visa w ING do rachunku złotówkowego. Za transakcje bezgotówkowe nie ma żadnych opłat.
Płacę w kunach np. 100 HRK
Teraz mamy przewalutowanie, czyli najpierw na Euro: 100 HRK po kursie VISA, czyli na dzisiaj 0,13 to daje 13,3 Euro i dalej Euro na złotówki po kursie w moim banku, czyli 13,3 Euro x 4,4015 PLN = 58,53 PLN, co znowu daje 0,58 PLN za 1 kune, czyli lepiej niż w kantorach (średnio 0,62).
Oszczędność raptem 4 grosze, ale ziarnko do ziarnka i zbierze się na dobry obiad.
A teraz inna sytuacja: płacę kartą w Austrii czyli w Euro, więc przewalutowania nie ma żadnego (tzn. tyko na PLN) i moje konto obciązane jest bezpośrednio po kursach Euro w moim banku,, czyli 1 Euro = 4,4015 PLN. Więc w takiej sytuacji wychodzi niekorzystnie (kantor 1 Euro to średnio 4,34 PLN).
Tak to jest
String napisał(a):Miejsce: Okrug Gornji - Ciovo
Czas: 02.07.2013
Rodzaj akcji: wypłata gotowizny z bankomatu
Narzędzie akcji: Alior Mastercard Debit
Koszt akcji: wypłata 500 HRK = 302 PLN = 0,604 PLN/ 1 HRK
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne