Senegal napisał(a):Witam serdecznie
Ma ktoś doświadczenie z bankiem milenium i ich kartą visa 360? Jak wychodzi wypłata za bankomatu na miejscu?
asiak301 napisał(a):Ależ wątek się rozwinął:) i wałkowane to już jest od lat, a ja powiem szczerze pogubiłam się w tych wyliczeniach, przeliczeniach i prowizjach:) Zawsze robię tak, i powtarzam proza kolejny; konto walutowe w Euro w banku, w którym mam je za free i wypłaty z bankomatów w Europie też za free (nazwy banku nie podam dla przyzwoitości:)). wyjeżdżam z kartą i doładowanym kontem w Euro a na drogę trochę drobnych. Na miejscu w CRO wypłacam za free gotówkę w Euro i idę do banki wymienić (zawsze zostawiam paragon z banku, bo jak chce się później wymienić kuny na euro to bardzo się przydaje) i tyle w temacie..... w skrajnych przypadkach zapłacę kartą euro i mimo prowizji banku i przewalutowania nie zbankrutowałam do tej pory:)
kaeres napisał(a):Senegal napisał(a):Witam serdecznie
Ma ktoś doświadczenie z bankiem milenium i ich kartą visa 360? Jak wychodzi wypłata za bankomatu na miejscu?
Najpierw zostanie przeliczona Kuna na USD(po kursie wg.tabeli VISA z dnia poprzedzającego zaksięgowanie) a następnie na PLN( już wg. kursu sprzedaży Banku Millennium z dnia zaksięgowania transakcji powiększonej o marżę 2 %).
kaeres napisał(a):No tak. Głównej kwestii nawet nie zauważyłem.
W Chorwacji nie wyciągniesz ze ściany waluty EURO.
Więc cały ten plan jakiś dziwny.
Senegal napisał(a):kaeres napisał(a):Senegal napisał(a):Witam serdecznie
Najpierw zostanie przeliczona Kuna na USD(po kursie wg.tabeli VISA z dnia poprzedzającego zaksięgowanie) a następnie na PLN( już wg. kursu sprzedaży Banku Millennium z dnia zaksięgowania transakcji powiększonej o marżę 2 %).
No dobra, ale pi razy drzwi jakoś znośnie to wychodzi? Nie chodzi mi o oszczędność rzędu 50 czy 100zł. Jakoś nie chce mi się w tym roku lecieć do kantoru po euro, a potem taszczyć je ze sobą.
Ps. A płatność kartą milenium "dobrze" rozlicza?
Senegal napisał(a):kaeres napisał(a):Senegal napisał(a):Witam serdecznie
No dobra, ale pi razy drzwi jakoś znośnie to wychodzi? Nie chodzi mi o oszczędność rzędu 50 czy 100zł. Jakoś nie chce mi się w tym roku lecieć do kantoru po euro, a potem taszczyć je ze sobą.
Ps. A płatność kartą milenium "dobrze" rozlicza?
fly napisał(a):kaeres napisał(a):No tak. Głównej kwestii nawet nie zauważyłem.
W Chorwacji nie wyciągniesz ze ściany waluty EURO.
Więc cały ten plan jakiś dziwny.
Cze!
Nie prawda, m.in.
Nova Gradiška Trg kralja Tomislava 13
Rijeka Ulica Ante Starčevića 10 (Korzo)
Sesvete Zagrebačka 15
Split Ivana Gundulića 26a (Dobri)
Zagreb Trg bana Josipa Jelačića 10
etc.
pozdro
fly
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne