Aldonka napisał(a):Ja mam zwykłą VISĘ, zamówiłam sobie teraz MasterCard Debit PayPass, ona nie ma opłaty za przewalutowanie Jak zdąży przyjść ok, jak nie - trudno i tak pojadę
Mi przyszła w ciągu 3 dni roboczych, będzie dobrze.
Pozdrawiam.
grundfos napisał(a):Witam, za waszą radą postanowiłem że zabiorę kartę do Chorwacji i ją będę płacił jednak po przeczytaniu tego artykułu mam wątpliwości czy to się naprawdę opłaca
Oto Link:
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/527051,placenie_karta_platnicza_za_granica_wygodnie_ale_drogo.html[/code]
Aldonka napisał(a):Ja mam zwykłą VISĘ, zamówiłam sobie teraz MasterCard Debit PayPass, ona nie ma opłaty za przewalutowanie Jak zdąży przyjść ok, jak nie - trudno i tak pojadę
gosiapp napisał(a):Mam VISĘ w Inteligo i uruchomiłam sobie za 4zł/mc opcję "bankomaty bez granic". Dzięki temu nie płace dodatkowo tych 2%. Wyłączenie usługi jest bezpłatne
podszywacz napisał(a):gosiapp napisał(a):Mam VISĘ w Inteligo i uruchomiłam sobie za 4zł/mc opcję "bankomaty bez granic". Dzięki temu nie płace dodatkowo tych 2%. Wyłączenie usługi jest bezpłatne
Pomyliłaś pojęcia, czym innym jest opłata za przewalutowanie 2% a czym innym prowizja za wypłatę z obcego bankomatu.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne