soviet100 napisał(a):Tomy Lee napisał(a):To nie jest reguła. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ja płaciłem mastercard-em.
Jest regułą. Visa sama w sobie bierze prowizję a Mastercard nie a co najwyżej bank
jestok1 napisał(a):biorą i banki i operatorzy, banki wykorzystują sytuację i przerzucają odpowiedzialność na operatorów. Np moj bank , Mbank bierze 5,9% za płatność VISA w HRK !!
Pääkäyttäjä napisał(a):jestok1 napisał(a):biorą i banki i operatorzy, banki wykorzystują sytuację i przerzucają odpowiedzialność na operatorów. Np moj bank , Mbank bierze 5,9% za płatność VISA w HRK !!
Dlatego od lat mam MasterCard...
Tomy Lee napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):jestok1 napisał(a):biorą i banki i operatorzy, banki wykorzystują sytuację i przerzucają odpowiedzialność na operatorów. Np moj bank , Mbank bierze 5,9% za płatność VISA w HRK !!
Tłumaczę Ci że ma Mastercard w mBank i także od tej karty biorą prowizję.
Pääkäyttäjä napisał(a):Tomy Lee napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):jestok1 napisał(a):biorą i banki i operatorzy, banki wykorzystują sytuację i przerzucają odpowiedzialność na operatorów. Np moj bank , Mbank bierze 5,9% za płatność VISA w HRK !!
Tłumaczę Ci że ma Mastercard w mBank i także od tej karty biorą prowizję.
Nosz cholera jasna, nigdzie nie napisałem, że MC jest za darmo - odniosłem się do Visy (we wcześniejszych postach tez) a MC ma niższe opłaty i prowizje. Do 3% Master to nie to samo, co 6 Visy.
Banda dusigroszy... Zrezygnujcie z kont bankowych i kart, skończą się Wasze problemy i wątpliwości. Nie wyjeżdżajcie z kraju, jak Was wydawana za granicą kasa boli.
Tomy Lee napisał(a):Twoje wpisy sugerują, że masz kartę mastercard, od transakcji którą nie płacisz prowizji.
Jak się okazało kłamiesz, bo płacisz ale mniejszą niż inni płacą vis-ą.
To, że należysz do BANDY IGNORANTÓW nie upoważnia Cię, do obrażania innych.
Wystarczy powiedzieć przepraszam, pomyliłem się .
Nie myl rozważnych, inteligentnych albo świadomych z beztroskimi, ignorantami albo inteligentnymi inaczej. Jedyne co mnie boli, to poniżanie innych, dla których ważne lub istotne jest to, co Ty masz w d....e.
Pääkäyttäjä napisał(a):Tomy Lee napisał(a):Twoje wpisy sugerują, że masz kartę mastercard, od transakcji którą nie płacisz prowizji.
Nigdzie tak nie pisałem.Jak się okazało kłamiesz, bo płacisz ale mniejszą niż inni płacą vis-ą.
Udowodnij mi kłamstwo, cytując wpis, gdzie mówię iż nic nie płacę.
To, że należysz do BANDY IGNORANTÓW nie upoważnia Cię, do obrażania innych.
Wybór MC zamiast Visy jest świadomym wyborem a nie przejawem ignorancji. Miękki jesteś, skoro określenia "cholera jasna" oraz "dusigrosz" tak mocno Cię obraziły.Wystarczy powiedzieć przepraszam, pomyliłem się .
Najpierw znajdź mój post, w którym sugeruję, że MasterCard jest bez opłat. Wtedy Ciebie przeprosze. Inaczej na razie będę Tobą gardzić, tym damym tracąc możliwość dyskusji ze mną.Nie myl rozważnych, inteligentnych albo świadomych z beztroskimi, ignorantami albo inteligentnymi inaczej. Jedyne co mnie boli, to poniżanie innych, dla których ważne lub istotne jest to, co Ty masz w d....e.
Już napisałem, MC jest wyborem rozwazniejszym, niz Visa. Takim samym wyborem jest np. nie wozenie ze sobą pieniędzy. Zaś wcześniejszego postu nie uważam za ponizanie - za to Ty czytasz wybiórczo i nadinterpretujesz albo czytasz między wierszami szukając tego, czego tam nie ma.
EOT.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne