Paragonow nie biore w naszym kraju wiec tam tym bardziej to zbedne.
80 procent moich platnosci to gotowka czyli Kuny. Trudno tu kantowac no chyba ze ktos nie umie liczyc.
Nie spotkalem sie tez w wydaniu mniejszej reszty
Garo&Justa napisał(a):Paragonow nie biore w naszym kraju wiec tam tym bardziej to zbedne.
80 procent moich platnosci to gotowka czyli Kuny. Trudno tu kantowac no chyba ze ktos nie umie liczyc.
Szelest napisał(a):Pomijając kursy, spready, procenty itp. dla mnie ważny jest też aspekt psychologiczny- sportem narodowym Chorwatów jest rąbanie na reszcie w sklepach, barach, restauracjach, nie wydawanie paragonów itp. Płatność kartą to załatwia
bigredone napisał(a):Jeśli trafiasz na takich oszustów to właśnie płacąc kartą jesteś narażony na większe niebezpieczeństwa. Skopiują ci pasek i masz pozamiatane...
Garo&Justa napisał(a):Paragonow nie biore w naszym kraju wiec tam tym bardziej to zbedne.
bigredone napisał(a):Szelest napisał(a):Pomijając kursy, spready, procenty itp. dla mnie ważny jest też aspekt psychologiczny- sportem narodowym Chorwatów jest rąbanie na reszcie w sklepach, barach, restauracjach, nie wydawanie paragonów itp. Płatność kartą to załatwia
Jeśli trafiasz na takich oszustów to właśnie płacąc kartą jesteś narażony na większe niebezpieczeństwa. Skopiują ci pasek i masz pozamiatane...
piotrulex napisał(a):Paragon biorę zawsze, jak nie dają to go żądam, jak nie dają to żądam obniżenia kwoty o wartość tzw VAT i wtedy zawsze go dostaję
Garo&Justa napisał(a):piotrulex napisał(a):Paragon biorę zawsze, jak nie dają to go żądam, jak nie dają to żądam obniżenia kwoty o wartość tzw VAT i wtedy zawsze go dostaję
Rili?
Rozumiem u nas ale kłócisz się o to w Cro?
Garo&Justa napisał(a):Rili?
Rozumiem u nas ale kłócisz się o to w Cro?
Garo&Justa napisał(a):No dobra, namówiliście mnie Będę zbierać w Cro
Muszę się tylko przestawić bo kojarzy mi się to z ludzmi w marketach, którzy dopiero co zapłacili, stoją przy kasie (często blokując) i nos w paragon i sprawdzają wszystko jeszcze raz...
Brrr
Garo&Justa napisał(a):...kojarzy mi się to z ludzmi w marketach, którzy dopiero co zapłacili, stoją przy kasie (często blokując) i nos w paragon i sprawdzają wszystko jeszcze raz...
Brrr
Pääkäyttäjä napisał(a):Proste jak obsługa cepa: sprzedawca jest w stanie nie sprzedać Ci produktu jak braknie tych 0.50 Zł ale on w drugą stronę już nie musi być taki święty, czy to "będę winny grosik" czy wydając za mało/kasując za dużo.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne