toomas napisał(a):w mBanku trzeba wykupić pakiet do konta za 5 zł/msc i jest wypłata bez prowizji za granicą. I chyba jeszcze kartę trzeba zmienić.
KrisM napisał(a):toomas napisał(a):w mBanku trzeba wykupić pakiet do konta za 5 zł/msc i jest wypłata bez prowizji za granicą. I chyba jeszcze kartę trzeba zmienić.
jeśli Twoje miesięczne wpływy przekraczają 5000 zł to ten pakiet masz za darmo. i wtedy wypłata w bankomatach również darmowa
adrianm napisał(a):Hej, z AlioremSync to trzeba jeszcze uważać.
Mam Pekao S.a - super sprawa bo Unicredit Group i cała europa bez kosztów. Żadne 2% doliczane do kursu itp. przy wybieraniu z bankomatów - sprawdzone już między innymi 3x w Cro.
Mam też Alior Sync - będąc we wtorek we Wiedniu , nie mogłem zapłacić kartą w sklepie, Pani próbowała 3x, i nic z tego. A kartę Pekao S.a bez problemu przyjęło ... więc ja bym tu jeszcze uważał z przeniesieniem konta w 100% do Synca. Taką samą sytuację miałem w Zurychu ....
W tym roku do Cro, tak samo jak poprzednie wyjazdy - karta w kieszeń i tyle. Stacje benzynowe - kartą. Restauracje - kartą. Jedynie to na lody i jakieś wejściówki trzeba wybrać kasę ze ściany . Nie lubię jak mi zostają "klepaki" w kieszeni...
Ale my w tym roku z rowerem na dachu do Cro, więc:)
adrianm napisał(a):Aktywne Plus a kartę Maestro.
Patrząc po bilingu, jedna pozycja : 220Kn , pobrane z konta 118zł, czyli 0.54zł za kn,
patrząc na tabelę z kursem walut banku Pekao z tego dnia - 0.53zł ( średni kurs).
KrisM napisał(a):toomas napisał(a):w mBanku trzeba wykupić pakiet do konta za 5 zł/msc i jest wypłata bez prowizji za granicą. I chyba jeszcze kartę trzeba zmienić.
jeśli Twoje miesięczne wpływy przekraczają 5000 zł to ten pakiet masz za darmo. i wtedy wypłata w bankomatach również darmowa
adrianm napisał(a):Tak, ale tych bankomatów jest dużo, więc nie ma problemu.
adrianm napisał(a):Aktywne Plus a kartę Maestro.
Patrząc po bilingu, jedna pozycja : 220Kn , pobrane z konta 118zł, czyli 0.54zł za kn,
patrząc na tabelę z kursem walut banku Pekao z tego dnia - 0.53zł ( średni kurs).
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne