Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płacenie kartą płatniczą w Chorwacji- Wątpliwości

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2017 13:59

arabesqa74 napisał(a):Taką informację uzyskałam w banku, a nie przy budce z piwem.
Dzięki wymianie informacji na forum, czytałam już regulamin i wiem, że wymieniona jest kwota łączna.

Na przyszłość rozumiem, że z wątpliwościami mam zwracać się do Ciebie?

To nie krutom cię wprowadził w błąd, a bank więc do nich raczej miej pretensje :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 18.07.2017 14:09

bigredone, gdzie dopatrzyłeś się pretensji do krutom'a o błędną informację nt. opłat? Czytaj ze zrozumieniem :papa:

Ps. A może między wierszami
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2017 14:15

arabesqa74 napisał(a):bigredone, gdzie dopatrzyłeś się pretensji do krutom'a o błędną informację nt. opłat? Czytaj ze zrozumieniem :papa:

Ps. A może między wierszami

Napisałaś pod postem krutom'a, więc tak to mogło zostać odebrane.

Czy zatem Twoje pytanie:
arabesqa74 napisał(a):Na przyszłość rozumiem, że z wątpliwościami mam zwracać się do Ciebie?

było skierowane do mnie?
smerf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) smerf » 18.07.2017 14:26

Witam,właśnie dostałem wiadomość z mojego banku" Eurobank" że na okres wakacyjny karta kredytowa za frii, używaj karty kredytowej i korzystaj z wakacji:

0 zł za wypłaty z bankomatów eurobanku
0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
0 zł za przewalutowanie transakcji zagranicznych
5 % zwrotu za wydatki w restauracjach za granicą
30 zł premii za 5 płatności przez Android Pay™
promocja "Lato z kartą" trwa od 01.07.2017 r. do 30.09.2017 r.,
Mam obie debetowa(MasterCard) i kredytowa (Visa) obie darmowe więc płatności tylko kartą,najtańsza możliwość,biorę tylko 200-300kun na drogę na drobne wydatki.
Ostatnio edytowano 18.07.2017 14:42 przez smerf, łącznie edytowano 2 razy
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 18.07.2017 14:31

Nie, walp, zdecydowanie pisałam do krutom'a w kontekście jego komentarza:

"Informacje od Yanush i arabesqa74 brzmią jak z Radia Erewań :lol: "
Matko i córko, gdybym wiedziała, że taka g...burza się rozpęta, to bym się w ogóle nie rozpisywała a propos tego "erewania" :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2017 14:38

Spoko, jaka tam zaraz burza. :wink:

Forum jest po to, aby sobie podyskutować, wyjaśnić pewne kwestie, a że czasami odpowiedź jest zabarwiona sarkazmem,
to nie znaczy, że chcemy rozmówcę obrazić. :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 18.07.2017 15:09

No więc ja się nie obrażam, jeno komentuję :mrgreen:
smerf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) smerf » 18.07.2017 15:22

heathcliff napisał(a):
soviet100 napisał(a):
heathcliff napisał(a):witajcie.
ze swojej strony mogę polecic kartę visa debetowa z eurobanku do konta Prestige. aktualnie jestem w cro, płace karta i wypłacam z różnych bankomatow. kurs 0.574 za kune plus 1% prowizji wiec finalnie kurs 0.58. jak dla mnie ok. żadnych innych kosztów poza tym 1% nie ma. tylko unikać trzeba oczywiście opcji dcc przy wyplatach z bankomatow.

pozdrawiam z Cro

Też mam prestige i mam dwie visa i Mastercard i polecam Master bo nie ma prowizji

Tez mam Mastercard do prestige ale visa z 1% prowizji i tak wypada korzystniej - w master masz podwójne przewalutowanie i tu się traci więcej niż 1%. sprawdzilem ;)

Witam,tez mam konto w EuroBanku i dostałem taką wiadomość,
używaj karty kredytowej i korzystaj z wakacji:

0 zł za wypłaty z bankomatów eurobanku
0 zł za wypłaty z bankomatów za granicą
0 zł za przewalutowanie transakcji zagranicznych
5 % zwrotu za wydatki w restauracjach za granicą
30 zł premii za 5 płatności przez Android Pay™
promocja "Lato z kartą" trwa od 01.07.2017 r. do 30.09.2017 r.,
info dla zainteresowanych,chyba sie opłaca.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 18.07.2017 20:40

arabesqa74 napisał(a):Nie, walp, zdecydowanie pisałam do krutom'a w kontekście jego komentarza:

Matko i córko, gdybym wiedziała, że taka g...burza się rozpęta, to bym się w ogóle nie rozpisywała a propos tego "erewania" :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Na końcu komentarza była emotka.
Nie jest to wyraz złośliwości, ale rozbawienia.
Nie chciałem dokuczać.
:papa:
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 19.07.2017 08:34

smerf napisał(a):Witam,właśnie dostałem wiadomość z mojego banku" Eurobank" że na okres wakacyjny karta kredytowa za frii, używaj karty kredytowej i korzystaj z wakacji:
.
.
.
200-300kun na drogę na drobne wydatki.

A ty co z banku jesteś, że dublujesz te same posty :)
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 19.07.2017 09:40

krutom napisał(a):
arabesqa74 napisał(a):Nie, walp, zdecydowanie pisałam do krutom'a w kontekście jego komentarza:

Na końcu komentarza była emotka.
Nie jest to wyraz złośliwości, ale rozbawienia.
Nie chciałem dokuczać.
:papa:

:mrgreen: :smo:
Barista.lukas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barista.lukas » 19.07.2017 15:39

Ok to i ja się podzielę moim pomysłem na tanie płacenie w Cro.

Do konta osobistego w ING podpiąłem walutowe konto w EURO. Dzięki czemu wszystkie płatności w EURO jak i wypłaty schodzą mi z konta od razu w tej walucie.
Dodatkowo dorzuciłem sobie za 15 zł 30 dni wypłat za granicą bez prowizji (oczywiście z pominięciem DCC)

Czyli wypłacam EUR z bankomatów bez prowizji i z konta walutowego.
A jak chcę kuny to oczywiście wymieniam Ojro na kuny ponieważ to bardziej się opłaca niż wymiana z PLNów.

W drodze przez Czechy, Austrię i Słowenię tylko płatności Ojro. Oczywiście jakaś gotóweczka musi być w kieszenie w razie wu :mrgreen:

ps. Jak wrócę to opisze jak na tym wyszedłem :papa:

pozdrawiam
bigfish
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bigfish » 20.07.2017 12:33

Witam , mam konto w t-mobile bankowe , czy z tego konta oplaca sie placic karta w złotówkach ? z tego co widze kurs euro jest o 15 groszy wiekszy niz w kantorach ...
Jeżeli juz wypłacać to na kuny czy tak jak piszecie wymić na euro a na miejscu wymieniać na kuny ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2017 12:37

bigfish napisał(a):Witam , mam konto w t-mobile bankowe , czy z tego konta oplaca sie placic karta w złotówkach ? z tego co widze kurs euro jest o 15 groszy wiekszy niz w kantorach ...
Jeżeli juz wypłacać to na kuny czy tak jak piszecie wymić na euro a na miejscu wymieniać na kuny ?

W tym temacie jest kilka wątków. Jeśli już masz t-mobile to za 10 zł jednorazowo zamów przez internet kartę w $ do płatności w krajach poza strefą E. Koszty obrotu kartami są ogólnie podobne przy wszystkich kartach.
smerf
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) smerf » 20.07.2017 15:40

bigfish napisał(a):Witam , mam konto w t-mobile bankowe , czy z tego konta oplaca sie placic karta w złotówkach ? z tego co widze kurs euro jest o 15 groszy wiekszy niz w kantorach ...

O szczegóły to powinieneś dopytać się w swoim banku,u mnie mając wszystko za 0 zł najkorzystniej wypłacać kuny ze ściany w Splitska Banka gdyż jest to grupa kapitałowa mojego banku EuroBank i tam mam najkorzystniejszy kurs-taką informację ja uzyskałem w moim banku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Płacenie kartą płatniczą w Chorwacji- Wątpliwości - strona 86
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone