piotrulex napisał(a):Na tym forum PKO Inteligo było jednym z polecanych atrakcyjnych wariantów. Dziwne ...
A nie chodziło raczej o PKO Konto bez granic?
https://www.pkobp.pl/media_files/856068 ... fa6711.pdf
piotrulex napisał(a):Na tym forum PKO Inteligo było jednym z polecanych atrakcyjnych wariantów. Dziwne ...
Kate007 napisał(a):Cześć wszystkim!
Za dwa tygodnie po raz pierwszy wybieram się na Chorwację i chciałabym zapytać się jakie są Wasze opinie dotyczące płatności kartą przy koncie Inteligo (PKO BP) - karta visa. Czy ktoś korzystał z tej karty/banku na Chorwacji? Zastanawiam się, czy opłaca mi się wziąć gotówkę, czy korzystać z płatności kartą.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
fish74 napisał(a):milion kombinacji z kartami , bankami itp ...a ja dziś dokupiłem kuny po ... 0,58 pln W Rzeszowie czy Stalowej W. do kupienia.
fish74 napisał(a):milion kombinacji z kartami , bankami itp ...a ja dziś dokupiłem kuny po ... 0,58 pln W Rzeszowie czy Stalowej W. do kupienia.
piotrulex napisał(a):fish74 napisał(a):milion kombinacji z kartami , bankami itp ...a ja dziś dokupiłem kuny po ... 0,58 pln W Rzeszowie czy Stalowej W. do kupienia.
Gratulacje. Ile ich kupiłeś? 10 tysi? 20 a może 8? W skarpecie trzymałeś czy w zamrażarce? Ludzi w tym temacie do wożenia gotówki raczej nie przekonasz. Mnie z pewnością NIE
fish74 napisał(a):widzę że kartą wcale nie jest taniej a po drugie jak bym miał szukać i otwierać nowe konto i pół godziny sie zastanawiać czy akurat ten bankomat jest bezpłatny to chyba by mi się nie chciało...pewnie że karta na pewno wygodniej.
Kate007 napisał(a):Cześć wszystkim!
Za dwa tygodnie po raz pierwszy wybieram się na Chorwację i chciałabym zapytać się jakie są Wasze opinie dotyczące płatności kartą przy koncie Inteligo (PKO BP) - karta visa. Czy ktoś korzystał z tej karty/banku na Chorwacji? Zastanawiam się, czy opłaca mi się wziąć gotówkę, czy korzystać z płatności kartą.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
volka napisał(a):Mam kartę Visa w BZWBK. Co zrobić żeby nie przepłacać? Wypłacić euro na miejscu?
Zapoznać się z taryfa opłat i prowizji tej karty.volka napisał(a):Mam kartę Visa w BZWBK. Co zrobić żeby nie przepłacać?
Dobry pomysł.volka napisał(a):Wziąć ze sobą euro?
W Chorwacji nic z tego.volka napisał(a):Wypłacić euro na miejscu?
Raczej korzystniej do banku, np. ZagrebackaBanka bez prowizji tylko po kursie.volka napisał(a):Iść do kantoru?
To także po zapoznaniu się z toip do karty.volka napisał(a):Czy płacić kartą?
stavros2002 napisał(a):Też nie rozumiem tych wigibasow z kartami i kontami. Po to aby zaoszczędzić 10 czy 20 zł? Jak bym był dealerem walutowym obracającym milionami, to z tych groszy robi się duża kasa, ale nie przy przeciętnych wydatkach wakacyjnych.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne