Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

płacą wiecej za naszą złotówkę niż za dolary

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 21.05.2004 21:01

No nie ! nie pisz tak!
Tam robią to z Twoim przyzwoleniem i dla Twojej przyjemności!
Masz za to słońce, wiatr i wodę jeszcze gratis!No i wspomnienia!

W kraju raczej nie lubisz wspominać z jakigo powodu bank za rogiem ulicy wyczyścił Ci konto! 8)
P12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) P12 » 22.05.2004 09:05

I przyjemność wyjęcia z portfela światowego pieniądza.
przyjemności kosztują i masz rację Danuta, że są dobrowolne :lol:
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 09:10

Hej , drogi P-12, bo zasłoniłeś mi post o Pani Miładzie, a to tylko koszt "Wyborczej"-nie za drogo. Pozdrawiam! miłego dnia !Wspomnienia prawie za friko!
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 22.05.2004 09:14

[quote="Danuta
Nawet takie stare wygi jak Jacek Gryczewski i Piotr Lutyński dają się w takie maliny wpuścić.

[/quote]

Danusiu... teraz Słoneczko to chyba sie Tobie cos pomieszalo... a kiedy ja dalem sie wpuscic w maliny???? - ja tylko napisalem ze moze te plotki o 100-150 euro puszcza ambasada Bulgarska by wiecej przyjechalo do Bulgari!!!
Przeciez i u nas jest wiele martwych oderwanych od rzeczywistosci przepisow z dawnych czasow. :D

Piotr
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 09:17

Piotrusiu! chyba nie ma przyjemniejszej rzeczy niż siedzenie w malinach-czujesz tan zapach i smak. W ramach przeprosin za żarcik- posiedzę tam z Tobą.Mogę.?
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 11:38

piotre napisał(a):w kontorch na chorwacji dostaniecie wiecej pieniążków za naszą zlotówe niż za dolara

Hej Sunny Boy! kiedy już tak siedzimy w tym" malinowym chruściku",to Ci powiem ,że nie za bardzo pasują mi te posty i tematy- rzucane -ot tak.
Co chciał "Piotre" powiedzieć przez swój - nie wiem ?Śmy sobie pogadali o przepisach itd- fajnie bo był z Wami kontakt.Ale rzucanie tych złotych myśli bez poparcia faktami - to chyba niepotrzebne. Wiesz coś co może być przydatne - to powiedz skąd to wiesz- poprzyj to faktami!
Że przepisy stare? coś mi się zdaje ,że Chorwaci są tak zajęci robieniem na nas kasy,że na końcu pomyślą o tym przepisie. Póki co nie właźmy w ich zakurzone archiwa, skoro Oni sami tam nie mają ochoty wleźć. Bo jak tam wlezą ,a wezmą sobie za konsultanta jakiegoś Polaka- mają przesr........ :oops:

Czuję w kościach,że przy przekraczaniu granicy, nie będą napewno wymagali żadej forsy do okazania! Tylko potwornie zadowolony(jak co roku ) Pan na przejściu- delikatnym ruchem ręki będzie zapraszał"Sljedeći! Sljedeći! (Następny, Następny)! :D

Kiedy o bzdurach to o bzdurach-a kiedy fakty to fakty! :D
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 22.05.2004 11:44

Danuta napisał(a):Piotrusiu! chyba nie ma przyjemniejszej rzeczy niż siedzenie w malinach-czujesz tan zapach i smak. W ramach przeprosin za żarcik- posiedzę tam z Tobą.Mogę.?

Wow.... super!!!!! :D :D :D :D
Goraco i zimno na przemian mi sie zrobilo :D

Piotr
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 24.05.2004 08:33

Danusia ja Cie prosze ...............nie rozbijaj malzenstw ;) z tymi malinami i siedzeniem tam razem z Piotrem to moze byc pretekst do rozprawy rozwodowej :):):):)
A 100 euro to ja im pokaze ...............hihihih i powiem ze majac tak szybkie auto wycieczke po calym wybrzezu zalicze w 1 dzien :)
piotre
Autostopowicz
to fakty

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotre » 25.05.2004 12:04

za 1zł płacą 1.45 kuny w kantorze za dolara 6.11 wiec przeliczając złotówa jest mocniejszą waluta na chorwacji
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 25.05.2004 12:33

jacek gryczewski napisał(a):Danusia ja Cie prosze ...............nie rozbijaj malzenstw ;) z tymi malinami i siedzeniem tam razem z Piotrem to moze byc pretekst do rozprawy rozwodowej :):):):)
A 100 euro to ja im pokaze ...............hihihih i powiem ze majac tak szybkie auto wycieczke po calym wybrzezu zalicze w 1 dzien :)

Glycewski, gdyby to malzeństwo malinami rozbić, to znacy ze ono jest nic nie walte, a wiezę ze napewno jest inacej cego seldecnie Piotlusiowi zyce, solly- to seplenienie udzieliło mi sie od Glycewskiego! :D :D
krassus
Croentuzjasta
Re: to fakty

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 25.05.2004 13:04

piotre napisał(a):za 1zł płacą 1.45 kuny w kantorze za dolara 6.11 wiec przeliczając złotówa jest mocniejszą waluta na chorwacji

Taaak - mocniejszą jest, bo mniej za nią płacą, niż za dolara, czyli ma mniejszą wartość. :?: :!: Ej, coś Ci sie poprzestawiało chłopie i siejesz zamęt na forum - jedni już posądzają Bułgarów, inni chcą w maliny...
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 25.05.2004 13:08

piotre napisał(a):za 1zł płacą 1.45 kuny w kantorze za dolara 6.11 wiec przeliczając złotówa jest mocniejszą waluta na chorwacji

Czyli 2 to jest wiecej niz 6 ????? - Qurde... zaraz jajko zniose... :D

Piotr
KAMA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 25.05.2004 13:20

Widzę ,że chumory wam dopisuja!!Mimo podody...Czujecie lato i urlopik! Czytajac WAS robi sie cieplutko i milutko na duszycce...fajnie ze jestescie!!!! :lol:
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 25.05.2004 13:54

Mocne! aż mi jąkanie przeszło!Ale czacha dymi.....od myślenia!

Alkaida o tym wie? :D :D :D
ewka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewka » 25.05.2004 14:07

nie wiadomo po ile piotre uzyskał dolary
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko