MattiM napisał(a):Mam na szybie "pamiątki" w postaci trzech czeskich winietek z poprzednich lat. Czy jak nakleję kolejną na ten rok, to policja czeska nie ukarze mnie za posiadanie tych starych. Szkoda mi je odlepiać, bo przypominają mi fajne poprzednie wyjazdy Proszę o informację.
mnich63 napisał(a):MattiM napisał(a):Mam na szybie "pamiątki" w postaci trzech czeskich winietek z poprzednich lat. Czy jak nakleję kolejną na ten rok, to policja czeska nie ukarze mnie za posiadanie tych starych. Szkoda mi je odlepiać, bo przypominają mi fajne poprzednie wyjazdy Proszę o informację.
nie wiem, czesi teraz tak wystrzelili się w kosmos z KD że trudno coś przewidzieć. Generalnie nie powinni się czepiać - bo za co? Musisz mieć aktualną i tyle... No chyba że wymyślą coś nt utrudnionej widoczności jeśli bedzie tych "lat" duuużo...
małe sprostowanie...
właśnie wyczytałem że chyba jednak nie olno mieć nieaktualnych, ponoć kara taka jak za brak w ogóle
Tylko czemu!!!??? ...nie rozumiem
Rafał Kosałka napisał(a):Właśnie wróciłem z Chorwacji i szczeże odradzam płacenia za autostrady w Słoweni i w Chorwacji. Sam próbowałem zapłacić i Visą i Masterem ale oprócz nerwowej sytuacji nic nie wskórałem.
MattiM napisał(a):Mam na szybie "pamiątki" w postaci trzech czeskich winietek z poprzednich lat. Czy jak nakleję kolejną na ten rok, to policja czeska nie ukarze mnie za posiadanie tych starych. Szkoda mi je odlepiać, bo przypominają mi fajne poprzednie wyjazdy Proszę o informację.
MattiM napisał(a):Mam pytanie do forumowiczów dotyczące opłat za przejazd tunelami w Austrii na trasie Graz - Klagenfurt. Podobno są (opłaty), jeśli tak to ile euro mam szykować? Dzięki.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi