tak jak Ty chyba mnie.alessandro1977 napisał(a):....dalej nie będę dyskutował bo nie chcę aby akurat Rafał źle mnie ponownie zrozumiał...
Pozdrawiam
szchrzaszcz napisał(a):Podzielę się też moim doświadczeniem.
We wrześniu jechałem opisaną wyżej trasą, też zgadzam się, że opłata 35 euro to zdzierstwo. Zdecydowałem się ominąć w Słowenii drogi na których jest ona obowiązkowa. W jedną stronę mi się udało, środek nocy, zero policji nawet pomimo słabego oznakowania drogi przejechałem. Natomiast w powrotną stronę jechałem około 21.30, już blisko granicy z terenu niezabudowanego wyskoczyłem z zakrętu na liczniku 78km/h a tam już w terenie zabudowanym czekali. Nie dało się pogadać, śmiali się że jak chcę jechać szybko to na autostradę. Miejsce super dobrane nawet bankomat mieli za plecami - widać że czekali tam specjalnie wiedząc, że to jedna z dróg którą można ominąć autustradę. Mandat jeszcze większa przesada niż ta opłata - 250 euro. Do końca zycia go zapamiętam a swoje zdanie na temat Słowenii już mam.
Pozdrawiam Szczepan.
joajer napisał(a):.... ja dodałem tylko Italię, po to jest forum aby pytać, myślałem że pytam w odpowiednim miejscu, ależ się myliłem!
joajer napisał(a):... czy we Włoszech są jakieś różnice w opłatach za auto i za motocykl? ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi