Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janek » 02.07.2008 14:57

martin28 napisał(a):jak najlepiej w Bratyslavie odbic na 86?Czy m15 chyba autostrado(płatna)? na moson-magyrovar czy 15?

Jedziesz przez Bratysławę autostradą kierując się Wiedeń, potem wg drogowskazów "Rajka (H)". Przejeżdżasz granicę, jedziesz prosto drogą nr 15 aż do autostrady, skręcasz w nią na Budapeszt. Po kilku kilometrach jest zjazd na drogę 86. Autostrada na tym odcinku jest (dokładnie: w ubiegłym roku była) bezpłatna.
Na drodze 86 nie poszalejesz - TIRy, ograniczenia do 40 i węgireska policja z suszarkami.
Szerokości
Janek
adam155
Podróżnik
opłata

Nieprzeczytany postnapisał(a) adam155 » 02.07.2008 17:21

Cosik obiło mi się o uszy że za przejazd przez Słowenie trzeba płacić ? Czy to prawda że jest jakaś opłata ??? jeżeli ktoś coś szłyszał to prosze o jakieś info ???
Bocian
zbanowany
Re: opłata

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 02.07.2008 17:33

adam155 napisał(a):Cosik obiło mi się o uszy że za przejazd przez Słowenie trzeba płacić ? Czy to prawda że jest jakaś opłata ??? jeżeli ktoś coś szłyszał to prosze o jakieś info ???

Chyba szukasz śmierci... :):):) Cromaniackie nazgule ruszyły... :):) :twisted:
pingwinek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pingwinek » 02.07.2008 17:41

adam155 napisał(a):Cosik obiło mi się o uszy że za przejazd przez Słowenie trzeba płacić ? Czy to prawda że jest jakaś opłata ??? jeżeli ktoś coś szłyszał to prosze o jakieś info ???
cofnij na pocz. tematu i sie dowiesz!!
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 02.07.2008 18:03

pingwinek napisał(a):
cofnij na pocz. tematu i sie dowiesz!!

a dlaczego nie mozecie poprostu odpisac?? nie wiecie ?? juz mam na to wszystko nerwy na kazde pytanie odpowiadacie :" patrz wczesniej" ludzie wczesniejsze posty czasami sa z przed 2 lat a wszystko sie zmienia. jesli wiecie to poprostu odpiszcie chyba temu ma służyc to forum, po co mam czytac 27 stron, jak bym chciał spędzic kilka godzin w sieci to pewnie bez waszej pomocy bym sie wiecej dowiedział, wchodząc na rózne strony. FORUM JEST PO TO ABY POMAGAC......
Miłosz_S
Cromaniak
Tu podałem ceny z czerwca 2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 02.07.2008 18:12

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2008 19:08

dr_carlos napisał(a):....FORUM JEST PO TO ABY POMAGAC......

.....więc zamiast robić "filozoficzne" wstawki mogłeś odpowiedzieć na to krótkie pytanie 8) nieprawdaż :?: :?
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 02.07.2008 19:37

:wink: Nawet na tym forum jest "konflikt pokoleń" :)
Mimo, że jestem z tych "młodych" to się wykażę - W Słowenii od 1 lipca obowiązkowe winiety na autostradach i drogach szybkiego ruchu ruchu - 35 Eu/pól roku. A teraz ponad program, czyli na szóstkę - na krótsze okresy (czytaj tańsze) winiet brak:) :) :)
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 02.07.2008 19:50

Piotrek_B napisał(a):

.....więc zamiast robić "filozoficzne" wstawki mogłeś odpowiedzieć na to krótkie pytanie 8) nieprawdaż :?: :?
zmiłą checią ale niestety nie znam wiec śledze i czekam z utesknieniem, jade pierwszy raz i szukam tu pomocy... dzieki ze czytasz.
dr_carlos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr_carlos » 02.07.2008 19:53

waldeq napisał(a)::wink: Nawet na tym forum jest "konflikt pokoleń" :)
Mimo, że jestem z tych "młodych" to się wykażę - W Słowenii od 1 lipca obowiązkowe winiety na autostradach i drogach szybkiego ruchu ruchu - 35 Eu/pól roku. A teraz ponad program, czyli na szóstkę - na krótsze okresy (czytaj tańsze) winiet brak:) :) :)
dzieki bardzo, tylko niech niektórzy nie wezmą tego tak dosłownie " ze jesli jada na krócej to nie płaca" hehe
czwarty
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czwarty » 02.07.2008 20:03

waldeq napisał(a)::wink: Nawet na tym forum jest "konflikt pokoleń" :)

Odpowie mi ktoś czy na wyspe krk jest opłata za most(droga 102) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2008 20:04

dr_carlos napisał(a):....zmiłą checią ale niestety nie znam wiec śledze i czekam z utesknieniem, jade pierwszy raz i szukam tu pomocy... dzieki ze czytasz.

Jak będziesz siedział i czekał to Ci sezon ucieknie i dalej nie będziesz wiedział o co kaman :lol:
Nikt tu nie jest złośliwy na siłę ale można się czasem zagotować przy podejściu wielu osób w stylu "mi sie nie chce szukać znajdźcie mi"
Czasami tylko można zadać sobie pytanie po (...ocenzurowano....) robiło się (i uaktualniało na bieżąco) wątki, choćby o autostradach, jak pojawi się Jaśnie Pan, któremu nawet nie chce się wejść do najprostrzego i podstawowego działu każdego forum - czyli FAQ
Przykład gdzie to wszystko masz na jednej stronie I TO AKTUALNE - nigdzie nie musisz biegać po forum i szukać, tracić czas itp. Trzeba tylko chcieć, ale.......
Pozdrav
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 02.07.2008 20:05

dr_carlos napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

zmiłą checią ale niestety nie znam wiec śledze i czekam z utesknieniem, jade pierwszy raz i szukam tu pomocy... dzieki ze czytasz.

Witaj w klubie!:) Mnie też tu przeczołgano:) Fala obowiązuje wszędzie:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2008 20:07

czwarty napisał(a):...Odpowie mi ktoś czy na wyspe krk jest opłata za most(droga 102) :wink:

Jest - 30 HRK za wjazd.
Wyjazd za free.
sarbela
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sarbela » 04.07.2008 22:54

Witam :)

Przebrnęłam przez cały wątek ufff. Bardzo mi pomógł - dziękuję wszystkim "wypowiadaczom".

Za tydzień zobaczę po raz pierwszy Chorwację jedziemy w tzw. ciemno - gdzieś na Dalmację :lol:

Z waszych opowieści już wiem że mi się spodoba. Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

PL-CZ-A-SLO-CRO Opłaty za autostrady. - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone