Opłaty za drogę Cieczyn - Zilina nie ma, za Ziliną do Bratisławy jest płatna słowacka autostrada (winieta)
Zapraszam na podróż
Droga 86 przez Węgry jest w całości bezpłatna
Janusz Bajcer napisał(a):Opłaty za drogę Cieczyn - Zilina nie ma, za Ziliną do Bratisławy jest płatna słowacka autostrada (winieta)
Zapraszam na podróż
Droga 86 przez Węgry jest w całości bezpłatna
Witam Panie Januszu.Orientuje się Pan w tych okolicach gdzie można kupić winietkę.Będę jechała z moja rodzinką z Kędzierzyna przez Pietrowice Gołubczyckie do Czech drogą 38 w którym miejscu można zakupić winietkę?Z góry dziękuję a czy jadąc potem na Austrię bez problemu po drodze można zakupić winietki? Bardzo chciałabym więcej pogrzebać ale syn marudzi o kompa.Janusz Bajcer napisał(a):jurgen napisał(a):Czołem!
Czy jak jadę osobówką (Toyota Auris) z boxem na dachu, to w Chorwacji płacę za autostrady jak pojazdy z I kategorii?
Dzięki za wszelkie info!!!
Z boksem na dachu kategoria I , z małą przyczepką kategoria II.
Dziękuję bardzo mam nadzieję że wszystko będzie ok że zakupię winietkę za nim wjadę na autostradę,no ja mam najbliżej z Kędzierzyna do Czech ale jesli zawsze można je kupić zanim się wjedzie to będzie ok:)PozdrawiamJanusz Bajcer napisał(a):Penelopo - mimo najszczerszych chęci nic nie poradzę , nigdy nie jechałem przez Czechy
Myślę, że tak jak w Słowacji - winietki można kupić na większych stacjach benzynowych, np. w mieście Krnov
Czeskie płatne drogi
Dziękuję za mapkę jest świetna i jeszcze jedno pytanko jeśli Pan był w Puli .Do Puli/Puntizeli prowadzą 2 dobre drogi od morza zachodnia część i droga wschodnia która jest lepsza na podróż z dziećmi?Janusz Bajcer napisał(a):Penelopo - mimo najszczerszych chęci nic nie poradzę , nigdy nie jechałem przez Czechy
Myślę, że tak jak w Słowacji - winietki można kupić na większych stacjach benzynowych, np. w mieście Krnov
Czeskie płatne drogi
SDI napisał(a):wklejam tu cene winet na słoweni która ma obowiązywac od 1 lipca 2008,roczna 55eu,półroczna 35,motocykle 27,5 eu kary 300..do 800 eu i tym optymistycznym akcentem kończe
Dzięki bardzo:)Janusz Bajcer napisał(a):Penelopo - w Puli byłem bardzo dawno, nie było wtedy oddanego w całości
YPSILONA
Obie drogi: wschodnia i zachodnia a później jedna są dobre na podróż z dziećmi, która pojedzcie , zależy jak pojedziecie przez Słowenię.
MIRKO z Puli poleca drogę od Rijeki przez tunel Ucka
wojteker napisał(a):Mam takie proste,dla większości pewnie banalne pytanie(przeszukałem forum-nie znalazłem odpowiedzi):
Jak wygląda kwestia opłaty na chorwackiej autostradzie - czy na wjeździe do niej,powiedzmy w Varazdin,pobieram bilecik a potem dopiero na zjeździe,dajmy na to w Zadarze płacę za przejechany odcinek? Czy po drodze są jakieś bramki?
jacusd napisał(a):wojteker napisał(a):Mam takie proste,dla większości pewnie banalne pytanie(przeszukałem forum-nie znalazłem odpowiedzi):
Jak wygląda kwestia opłaty na chorwackiej autostradzie - czy na wjeździe do niej,powiedzmy w Varazdin,pobieram bilecik a potem dopiero na zjeździe,dajmy na to w Zadarze płacę za przejechany odcinek? Czy po drodze są jakieś bramki?
Bingo
Bilecik przy wjeździe i opłata na bramce przy zjeździe.
Po drodze nie ma bramek